Det är aldrig för sent!

Min pappa är en slitvarg. Ett antal Göteborgs varv i ryggen, simmar 3 dagar i veckan, en stark fysik, aldrig sjuk. Men med ålderns rätt, nu 67 år – börjar en och annan krämpa dyka upp.

Acceptera och bli sittande ”jag har gjort mitt” – eller faktiskt knyta näven och kämpa för en fortsatt frisk och aktiv ålderdom? Pappa är envis och målmedveten. Efter sporadisk styrketräning, mestadels hemmaträning ringde han:

”Nu vill jag börja styrketräna på gym, med riktigt program! Jag vill kunna fortsätta leka med mina barnbarn”

Sagt och gjort, nu är vi igång!

image

I lördags körde vi första ”riktiga” passet och det var roligt att se pappas iver och glädje, hur målmedvetet han tog sig an uppgifterna.

Vikten av rörelse hos äldre kan inte nog betonas. Anpassade övningar för att stärka balans, koordination och rörlighet – allt för att kunna upprätthålla en god livskvalitet och aktivt liv på ålderns höst.

Det är aldrig för sent!

Den 7 november kl 11.00 -12.00 startar vi dessutom upp seniorträning ”Träna för livet” på Seminoff. Tipsa gärna om du har någon i din närhet! Mamma, morfar, faster?

Anmälan och frågor  josefin@seminoff.se

Ha en fin dag! ☺


Kommentera