Här och nu

Man ska njuta av sin graviditet har jag hört, mysa runt i hängslebyxor och gärna någon skön kofta i en skir dimma, bläddra i mammatidningar och hålla koll på det senaste i bebisvärlden. Unna sig lite extra för att ”äta för två”. En kaka till.

Boom!

Jag går mest bara otåligt runt och väntar på att lillebror ska komma.. i mina vanliga kläder som nu börjar sitta åt lite. Vägrar köpa nytt – mammakläder, ”för det är ju ändå snart dags”. Träningskläder funkar ju! Stretch, Guds gåva till mänskligheten.

Idag är en sådan dag, rastlös och önskar att ”allt var klart”, samtidigt slås jag av känslan att jag nog borde stanna upp, det här är sista gången i livet jag upplever detta, väntan, längtan och spänningen. ”Här och nu”.. samtidigt som jag ser så mycket fram emot att komma igång med träningen igen, taggad till tusen och med nya mål i sikte. Tittar på gamla träningsklipp och kan ibland inte förstå att det är jag. Just då i de ögonblicken var jag oftast inte nöjd, ”mer, mer, mer, lite till”..men också drivkraften, att aldrig vara ”nöjd”. Jag har svårt med lagom. Nu kan jag känna en viss glädje och stolthet.. och en motivationskick i att jobba mig tillbaka. Bevisa för mig själv.

Som här, ett av de ögonblick som betytt väldigt mycket för mig. Känslan av att övervinna ett tvivel och inse att det var så lätt och så fantastiskt roligt!

Arnepokalen 2010,  111 kg stöt ( Då svenskt rekord)


Kommentera