Socker och prestation

Tävlingsplats. Lång dag, svårt att äta på morgonen, nervositet. Känns det igen? Tror nästan att du också vet vad kafét på tävlingsplatsen serverar idag. Precis..Kanelbullar, korv, snickers och läsk. Gott en lördagkväll kanske men inte det mest optimala en tävlingsdag då du ska ge ditt max. Dagen du tränat för så länge, lagt upp träning och kost minutiöst inför..Med massor av socker kommer dagen liknas vid en blodsockerblues och göra dig trött, okoncentrerad och kanske till och med må illa. Synd att förstöra så lång uppladdning med att sätta krokben för dig själv.

Jag fascineras över fenomenet idrott och ”skräp” på tävlingsplatser. Inte ett rätt! Nuförtiden är jag så klok och förståndig *host, host” att jag planerar och tar med mat och mellanmål i möjligaste mån, framförallt för att slippa hamna i sockerfällan och vara hänvisad till kexchoklad en hel dag.

Jag läste en väldigt bra artikel om ett idrottskafe’ som tänkt lite längre. Fantastiskt bra initiativ och hoppas verkligen att fler följer efter! Kanske din förening ska arrangera tävlingar framöver? Var med och påverka, tala med styrelsen!

Läs gärna!


Kommentera