Styrkelyft- maxad motivation

Idag har jag kört ett pass med marklyft och bänkpress på gymmet. Riktigt roligt var det och vikterna kändes mycket lättare än jag trodde.  Det var ett tag sedan jag körde tung träning, men nu börjar suget att ”ta i” komma tillbaka. Det är något visst med att lasta på vikt eter vikt, skramland viktskivor och damma magnesia…

Idag provade jag att köra utan skor i marklyftet, jag har haft lång- och segdragna problem med ena höften och återkommande låsningar i nedre delen av ryggen. Stefan har länge sagt ”ta av dig skorna” ( mina sl skor ) men inte riktigt köpt det. I dag gav jag det en chans och faktiskt, det var mycket bättre! Tänk att det ska ta så lång tid att lära gamla hundar att sitta? Jag är så urbota envis ibland.

Vanligen brukar jag nästan få boka tid hos Stefan eller Thilda, min vän och duktiga osteopat för att jag är så ”sned” efter tunga pass. Men idag kände jag ingenting. Kan de vara så lätt att det hänger på skorna?

Kanske inte är hela sanningen, visserligen fick jag andra vinklar nu men jag behöver stretcha och stärka upp bålen. Just bålen sitter många kilo. Ja, inte fläskkilo kanske (!) men finns mycket styrka att hämta till fördel för träningen. Jag känner att jag måste göra slut med Alfons Åberg nu. ”Ska bara”. Ett nytt program är på pränt .

Jag tror bestämt våren kom med styrkemotivation :)

 

Innan jag avslutar det här inlägget postar jag en bild jag fick på facebook. Jag tycker den var så härlig och befriande.

bloggfun

Ha en skön dag!

Kram J

 


Kommentera