Monthly Archives: januari 2016

En Cilla för själen

En del människor betyder mer än andra. Man kanske inte alls träffas så ofta men ändå finns dom där. Nära.
Igår träffade jag Cilla, en mycket fin vän som jag lärt känna genom tyngdlyftningen. Vi har följts åt under flera år men det var faktiskt först igår som vi tränade ihop.  Ett pass på Seminoff som betydde så mycket.

Lyftning, kaffe och Ballerinakex, ett svårslaget möte med bra träning. Men också meningsfullt att bara prata, utbyta tankar. Jag är otroligt glad och tacksam över att få lära känna Cilla. Så ödmjuk, jordnära och klok. Dessutom svensk mästare i tyngdlyftning x 2 bland så mycket annat. Utan tvekan den starkaste morsan jag vet!

image

Bild ärligt stulen från Cillas instagram. 

Ser fram emot att ses snart igen – och det som nu ligger framför mig..

Du och jag Alfred ? ❤

Överstöt

Tredje passet på programmet, igår bla överstötar. Även om vikterna ännu inte är så tunga så känner jag att jag ”tänker” mycket i lyften, blir långsam. Lite orutin och inte konstigt-  det var ett bra tag sedan jag körde ”på riktigt” men känner ändå att jag snart är inne i det igen. Sakta men säkert.

Fysiskt sett känns det bra, ligger medvetet lite i underkant på vissa övningar, även om huvudet vill mer. Inbillar mig att det är klokast så, trots allt så är det bara 6 månader sedan jag födde barn.

 

Ha en härlig dag!

Kramen

 

Första passet

Jag är så glad. Jag har börjat lyfta igen! Med nytt program i händerna körde jag igenom första passet igårkväll.
Just nu är jag hög på endorfiner efter träningen och längtar till nästa pass. Verkligen!

Jag är lyftare i själ och hjärta. Jag återkommer alltid, vad jag än får för mig att prova. 

Kram J

Onsdag

Elof sitter i hoppgungan och studsar glatt. Han älskar verkligen sin hoppgunga. Jag har fått återberättat att jag gjorde detsamma när  jag var barn och tittar man i gamla album finns det både ett och två kort som visar en lycklig liten tjej, studsandes. Hopp! Hopp! Mellan varven försöker jag vika tvätt, tömma diskmaskinen, städa undan leksaker som alltid tycks vara på vandring i huset. Vardag. Tryggt. Rutiner, allt går sin gilla gång. Jag är väldigt hemkär och njuter av nuet. Elof följer allt med nyfiken blick och skrattar när jag pratar bebisspråk med honom. Så stor redan. Förstår inte var tiden tar vägen? Just nu vill jag bara stoppa tiden och ta in varje minut. Tiden som aldrig kommer tillbaka.

Idag går Algot sin första dag hos dagmamman efter jul och Nyårs ledigheten. Det var en lycklig liten kille som träffade sina kompisar i morse.Pulkaåkning väntade, kunde knappast bli bättre.

Jag har lite pappersjobb och förberedelser för helgens kurser att göra under dagen och ikväll väntar gymmet. Jag sprang imorse innan familjen vaknat, skön löpning men med tunga, tunga ben. Jag hade glömt hur det känns efter ett riktigt lyftarpass. Övervägande på plus, trots det.

image

image

En del snö har vi fått.. 30 cm föll härom kvällen. Nu är det vinter!

 

I´m home

Små lätta lyftarpass, delar av hela övningar för att stärka upp kroppen. Igår provade jag hela   stötar med några kg mer än vad jag gjort den senaste tiden. Känns ringrostigt och har inte riktigt tajmingen, jag ser själv vad jag rent tekniskt måste tänka på. Men jag är igång. Jag kanske inte ska sätta för stora krav på mig själv heller (även om det är precis vad jag gör).

Men framförallt! Det var så kul och så mycket jag saknat det!

 

Strongher

Idag startade första kursen av Strongher på Seminoff –  ett koncept för tjejer som vill prova styrkesport, få hjälp med  sin teknik eller ta ett steg vidare i sin utveckling för att börja tävla. Tyngdlyftning,  Styrkelyft och Strongwoman, alla tillfällen i ”miniworkshops”.  Det är verkligen motiverande att jobba med coachning, det ger så mycket glädje att se när personen upptäcker vilken potential hon eller han har. Hur något som varit svårt och ”omöjligt ” plötsligt blir lätt. Jag vill verkligen försöka förmedla min kunskap, det jag lärt mig genom åren som aktiv,  erfarenheter och lärdom.

Det blev en lång dag på Seminoff,  första riktiga arbetsdagen. På förmiddagen höll jag seniorträning med de härliga pensionärerna , därpå pappesjobb och egen träning.

Imorgon startar dagen med löpning på morgonkvisten och därpå finbesök från Varberg. Vår gode vän Fever kommer upp med ett gäng klienter för träning. Denna man, Georg Hällstorp (som han egentligen heter) är en person jag sett upp till i många år och det är verkligen en ynnest att få träffa honom och lyssna på hans kunskap.  Nyss gjorde han sitt 63 :e maraton – bland så mycket annat..!

Må så gott!
Kram

image

ibland undrar jag

..vad jag gett mig in i. Helt galet när jag tänker på det. Men sjukt kul.

En utmaning för psyket som heter duga.. mil utamför trygghetszonen. Många gånger tvivlar jag på min förmåga men samtidigt tar pannbenet överhand.

Igår när väckarklockan ringde kl 04.45,  termometern stod på -10 grader och jag skulle ge mig ut för ett löppass, då tänkte jag två gånger. Men sekunden efter var jag uppe på benen, kaffet puttrade och skorna var strax snörade.
En mil senare var jag hemma, full av endorfiner. Svårigheten är inte disciplinen att träna, den har jag. Utmaningen är. .utmaningen!