Monthly Archives: november 2015

Love it

Jag älskar mina nya vanor, min nya träning och det långsiktiga mål som både skrämmer och motiverar till tusen. Jag är så glad!!

Bloggen har blivit lite lidande så istället för en avhandling kring ”allt som skett” sista tiden får några bilder illustrera.

image

Löpningen är igång och det känns så himla bra! Sakta men säkert blir steget lättare och kroppen starkare. 

image

I helgen var det julmarknad här i Hindås. En väldigt lycklig liten kille fick en heldag med massa roligheter, åka häst o vagn, femtielva varv i karusell (meeeer mamma!) och julfika i det gamla anrika Stationshuset där det spelades julmusik. Mysigt. Morfar var med och vet inte riktigt vem som var gladast.

image

Workshop i tyngdlyftning!  Nu är jag igång igen och har hållt en del kurser, fram till jul är jag nästan fullbokad och det känns väldigt roligt! Här är två tjejer som var med på en av kurserna, riktigt duktiga. Efter jul kör vi en uppslutning igen. Välkomna då!

image

Kram!

Höstigt

Hösrrusk utanför fönstret. Det där novembervädret kom till slut.Tycker annars att hösten har varit otroligt generös med sol och milda temperaturer, det är ju trots allt inte långt kvar till december och första advent!

Dagarna avlöser varandra och det känns konstigt att tänka på att jag för fyra månader sedan gick omkring höggravid. Tiden har gått så vansinnigt fort! Upplever det kanske så för att man som småbarnsförälder lever väldigt mycket i ”nuet”? (det är visserligen väldigt bra att ha en plan men man får vara lika flexibel som förutseende i vardagen..)
– ”Mamma kan du hjälpa mig nu? Nuuuuuu! ”
Ja, jag tror alla småbarnsföräldrar känner igen sig.

Trots att det kan vara intensivt emellanåt känner jag mig väldigt tillfreds i vardagen. Jag har slutit fred med alla dessa tankar kring träning,  vilken väg jag skulle välja, det ena eller det andra, det blir en mycket allmänfys- Jag är igång med cykelträning, löpning och simning –  och därutöver lätt styrka ett par dagar i veckan.
Just cykel känns mest utmanande nu och konstaterat att jag nog är mer för landsväg än terräng. I helgen var jag ute med RHCK, cykelklubben. Efter samling cyklade vi gemensamt ut från parkeringen vidare ut på en liten asfalt sträcka. Plötsligt viker gruppen av in på en liten smal stig, full av sten, stubbar och lera(jo, det var ju mtb). Rent spontant höll jag på att utbrista ” Men hallå! Varför tar ni den vägen? Det går ju en jättefin grusväg härborta!”

Say no more.

Benen och hjärnan synkar inte riktigt än, det är tusan inte lätt det där med mtb..men väldigt nyttigt för mig och jag ger mig inte. Benen stumnar snabbt och huvudet vill så mycket mer..men det kommer!
Jag älskar utmaningen.Det här känns så kul!

image

image

Ha en fin dag i höstrusket!

Kram J

  

Keep going

För det mesta flyter allt på, men det finns dagar..
Det blev en stökig morgon – och tidig morgon imorse. Vaken sedan 04, då Elof vaknade jollrande glad över att en ny härlig dag stod för dörren – Ja, jag kunde ju iof kört ett lite tidigare morgonpass när jag ändå var uppe, men kändes hårt att väcka Stefan. Det räckte att två av oss var vakna. Algot vaknade efter lång övertalning – på ”fel sida” , alldeles på tvären och vägrade göra något annat än att rulla in sig i täcket. ”Jag är en körv mamma! ”

Det slutade med ett samtal till dagmamman (underbara människa!) att Algot fick vara hemma idag. Ja,jag kapitulerade. Fick ställa in ett par möten. That’s life.

image

Med en lucka på morgonkvisten innan Stefan drog till jobbet passade jag på att klämma in ett pass – upp på cykeln för lite mtb.
Djupa andetag. Skogens lugn. Andas!

Väl hemma igen, mör i benen och fullmatad med energi och adrenalin. Idag har vi haft pysseldag här hemma istället.Nöjd liten kille. Och mamma!

Nu är Stefan strax på ingång och vi ska äta middag innan jag kör ett andra pass idag, ska förbi cykelklubben och prova nya kläder också. Kul !

image

Tack o lov för energidryck en sån här dag…

Keep going! 

Uppe före tuppen

Avslutat morgonens pass, cykel och crosstrainer. Körde ett ganska sent pass igår kväll och det kändes i benen..Lika bra att vänja sig. När klockan ringe imorse och ögonen var fulla av grus efter en natt med lite sömn påmindes jag av Stefans ord härom morgonen ,

” -Tar Colting sovmorgon ?”

Väl uppe med lite kaffe i systemet så vaknade hjärnan till och jag var redo. Med den träningstid som krävs – och som småbarnsmamma – så kan jag knappast räkna med träning i solsken och klarblå himmel. Fick en dejavu från när jag dietade under ett par månader inför en fitness tävling för många år sedan, upp 04 varje morgon för att hinna träna före jobbet.

Vill man så kan man!

”Du kan väl inte..

..ge upp innan du ens har börjat?”
Den där envisa figuren sitter där på axel dag ut och dag in och påminner mig. ” Ho, ho, lyssna på mig!”.
Nej, jag har inte släppt det. Jag måste prova. Jag vill!

Nu är jag anmäld och om dryga 6 månader tävlar jag i triathlon. Nu väntar stenhård träning – och ett j-a pannben kommer krävas. Jag blir väldigt glad för pepping, för jag kommer säkerligen tvivla på mig själv en och annan gång .
Styrketräningen kommer jag inte ge upp men blir mer riktad mot funktionell träning, som jag egentligen redan kör. Jag vet att jag är stark men nu vill jag utmana mig själv på fler plan.

Jag ska göra det här. Nu eller aldrig!

image

O lite flås på de’!

Igår hade jag konditionsträning på schemat och var uppe på fantastiska Hindåsgården och körde en mixad cardiorunda bestående av intervaller på rodd, cykel, thoraxtrainer och lite simning. Verkligt skönt att vara där och får nästan nya mig i armen över de fantastiska träningsmöjligheter jag har nu. Här nedan ett litet klipp från thoraxtraiern, en riktig favorit.

Idag är kroppen riktigt seg, men älskar känslan.

Kram!

Gårdagen

Jag nöter på med mina övningar. Igår knäböj med bambustången och gummiband.  På klippet de avslutande seten efter den övriga ben träningen. Körde bla utfall som skär i benen idag..

Idag har jag vilodag och kör sk aktiv vila. Sitter på en motionscykel på Hindåsgårdens SPA i skrivande stund. ( Det gäller att optimera tiden ..) Kör en cardiorunda med lite twist, rodd, cykel och thoraxtrainer. Om det inte är för mycket folk hoppar jag ner i poolen när jag är klar. 60 min effektiv träning!

image

Dips i ringar. Nåja, ett försök iallafall.

Kram!!

Framåt! Uppåt!

Igår kväll körde jag ett lite mixat styrkepass med gren träning. Jobbar på med att stärka upp vinklar, svagheter – och öka styrkan. Kroppen svarar bra på träningen och för varje vecka som går så känner jag allt mer att jag faktiskt är på rätt väg och litar på magkänslan.

Har äntligen kommit in i ett bra flow och träningen känns så himla kul. Gymmet är nu invigt och har en massa projekt i höst, bla drar vi igång Strongmanträning (Westside Strongman ) workshops i tyngdlyftning, seniorträning och .. mycket mer! Dessutom börjar jag åter ta emot pt klienter.

Go with the flow!