Monthly Archives: oktober 2015

Sent pass

Ikväll blev det ett sent pass på gymmet, ben och stabiliseringsövningar i fokus.Hålla stödet i mage och bål.
Jag är väldigt förtjust i den här träningen, utmanande och samtidigt väldigt nyttig för mig, har lätt för att slänga på mycket vikt, huvudet vill en sak, kroppen en annan.Träna smart. Jag ska bygga upp kroppen noga nu, det får ta den tid det tar. Två graviditeter senare. Jag ska hålla länge och ska bli stark igen. Mitt bästa jag!

Små steg på väg. Ett tusenbitarspussel.

Pyssel och knåp

image

image

Pyssel. Algot har kommit in i en ålder där han verkligen älskar att pyssla, han kan sitta nästan hur länge som helst med små detaljer, måla, pilla. Kreativitet.

Det är roligt att se hur han i djup koncentration skapar sina små alster – och jag ser så mycket av mig själv i honom från när jag var liten.
Önskar att jag hade mer tid och kunde ta upp mitt tecknande igen, det ger verkligen själslig harmoni.

En gång tyngdlyftare. .

… alltid tyngdlyftare ”. Jag har börjat lite smått med ryck och stöt, fortfarande mestadels ”basövningar” som press, drag  och böj med betoning på lätt (det har trots allt bara gått 3.5 månad sedan förlossningen.) Men jag är på väg och det känns så kul.

I veckan besöker jag en ”ny” tyngdlyftarklubb, faktiskt redan imorgon – med förhoppning om att kunna träna tillsammans med dom 1-2 ggr i veckan framöver. Spännande! 

Idag har jag vila från gymträningen, blir ett kort simpass på Sandaredsbadet innan stängning ikväll. Igår var jag i Göteborg och tränade på Slottskogsvallen och sprang på urstarka Isabella von Weissenberg som tog brons på VM i styrkelyft tidigare i år. Smaka på 180 kg i knäböj i klass -72. Galet bra! 

Ha en fin dag! ☺

Kram

Det är aldrig för sent!

Min pappa är en slitvarg. Ett antal Göteborgs varv i ryggen, simmar 3 dagar i veckan, en stark fysik, aldrig sjuk. Men med ålderns rätt, nu 67 år – börjar en och annan krämpa dyka upp.

Acceptera och bli sittande ”jag har gjort mitt” – eller faktiskt knyta näven och kämpa för en fortsatt frisk och aktiv ålderdom? Pappa är envis och målmedveten. Efter sporadisk styrketräning, mestadels hemmaträning ringde han:

”Nu vill jag börja styrketräna på gym, med riktigt program! Jag vill kunna fortsätta leka med mina barnbarn”

Sagt och gjort, nu är vi igång!

image

I lördags körde vi första ”riktiga” passet och det var roligt att se pappas iver och glädje, hur målmedvetet han tog sig an uppgifterna.

Vikten av rörelse hos äldre kan inte nog betonas. Anpassade övningar för att stärka balans, koordination och rörlighet – allt för att kunna upprätthålla en god livskvalitet och aktivt liv på ålderns höst.

Det är aldrig för sent!

Den 7 november kl 11.00 -12.00 startar vi dessutom upp seniorträning ”Träna för livet” på Seminoff. Tipsa gärna om du har någon i din närhet! Mamma, morfar, faster?

Anmälan och frågor  josefin@seminoff.se

Ha en fin dag! ☺

Igen då!!

Åhh, blir tokig å mig själv. Skulle ladda up ett nytt klipp med följden att både det gamla inlägget och det nya försvann, puts väck! Nu lägger jag upp det igen, från datorn. Det där med att blogga från mobilen är inte alltid så lyckat.

 

Klippen är från de senaste passen då jag kör komplement träning efter ordiarie övningar. Jag har en förkärlek till den sk ”bamboobaren” och allt med gummiband, det ger mig mycket och får små inaktiva muskler att ”slå på”, väldigt bra stabilitetsträning.

Vardagslyx

Träningsvärk i kroppen, lite för lite sömn och allmänt stressad småbarnsmamma. Bryta ihop eller peta i en högre växel? Igår talade förnuftet – ta hand om kroppen! Vi är lyckligt lottade som bor granne med Hindåsgården SPA och traskade sonika upp till dem och spenderade en stund i pool och ångbastu. Ljuvligt!  

Det kändes så otroligt lyxigt och fick nästan nypa mig i armen. En bättre måndagskväll – med ny energi.

image

Go on fighting

Träningsvärk som heter duga.I fredags körde jag ett lätt lyftpass och avslutade med kompletterande övningar, bla med min favorit ”bambustången” – med gummiband, en riktigt nyttig övning som genom friktionen får inaktiva muskler att ”koppla på” – eller kort och gott en övning för att förbättra stabiliteten. Jag fick med ett litet klipp från passet, ska försöka filma lite mer framöver, allt eftersom träningen fortskrider.

Ha en fin dag! ☺

Kram!

”Det går ta-mig- xxx inte”

Den fattas mig. Jag saknar skivstången. Jag cyklar, simmar och promenerar/joggar – ett o annat gympassoch har tankarna på triathlon i bakhuvudet – men ju mer jag håller på desto mer saknar jag stången. Vill mer!! Jag är inte färdig. ”Ränderna går inte ur tigern.” Jag har mitt hjärta djupt rotat i styrkesporten.

Jag ska bli stark igen. Mitt bästa jag! Kämpa mig gul och blå.

Tyngdlyftning!

Ny vecka

Hemmadag. Film och glass.
Algot är hängig och hostar och jag börjar få ont i halsen. Elof är lite snuvig. Bara att hålla sig inne och hoppas på att det inte blir värre, jag är livrädd för rs virus, ja – sjukdom överhuvudtaget.

Träningen sista dagarna har till stor del bestått av sk ”funktionell träning”, jag  känner att kroppen mår bra av det och ger mycket. En hel del trx -träning har det blivit, en träningsform som jag tidigare underskattat och hellre lastat på klonkande viktskivor (vilket jag i ärlighetens namn också hellre gör) men som just i det här skeedet av uppbyggnaden är super – att verkligen prickskjuta svagheter och bygga upp en ”skottsäker” kropp. En daglig följeslagare är ”mammamage appen” och jag kämpar på, även om jag helt ärligt tycker att det är världens tråkigaste träning. Men också den allra viktigaste. 

En av fördelarna med att vara föräldraledig är möjligheten till små utflykter, jag tycker verkligen att det är guldkorn i tillvaron. Ta med fikakorg och ge sig ut på långpromenad i skogen,  eller åka en sväng till pappa eller faster i Borås. I helgen båda delarna.

image

image

image

Igår var vi på 3 månaders kontroll på Bvc, Elof håller sig stabilt på översta kurvan och väger nu 8 kg  och är 68 cm lång – det ser ut att bli en stor kille! 

Ha en fin dag ☺

Kram

—————

Missade (!) att trycka enter på detta inlägg och postar det idag, någon dag sent.