Monthly Archives: juli 2015

Bebisbubblan

På fredag blir Elof tre veckor gammal. Tre veckor som har passerat i flygande fart.. känns som om det var i går vi lämnade BB.

Det har varit omtumlande, en omställning och är kanske fortfarande, men just nu känns det iallafall som om vi börjar få lite struktur i vardagen och börjar hitta ett mönster i hur Elof vill ha sina dagar. Än så länge är jag helt klar över att han vill
1. Ha mycket mat 2. Ha ännu mera mat 3. Ha liiite mera mat. 4. -”Finns det lite till”?

Formkurvan pekar iallafall spikrakt uppåt och att han är frisk och äter är en stor lycka. Och lättnad! Jag hade en hel del hjärnspöken inför förlossningen, även om jag innerst inne hade en känsla av trygghet i att det faktiskt kommer gå bra. Kanske är det helt normalt att tänka sådär wacko, en förberedelse för något livsomvälvande ? Jag tror det iallafall. Rädslan för att något skulle gå fel, att han skulle vara sjuk, att det skulle bli en mardrömsförlossning.. Ja, jösses vilka tankar som gått genom huvudet. Kanske är det först nu som jag börjat landa och smälta att vi faktiskt har en välskapt, fantastisk liten son. (Ja, två!)

Algot är väldigt stolt över lillebror och tycker det är himla  mysigt, i vissa lägen kanske lite frustrerande att mamma är mer upptagen nu och att man nu måste dela tiden, uppmärksamheten.
Första dagarna var tuffa men nu känns det som om han anpassat sig till situationen och har förstått att lillebror faktiskt är här för att stanna.

Jag längtar efter att börja ”träna på riktigt”. Så in i..!! Än så länge kör jag mina barnvagnspromenader, magträning och gummiband/ kettlebells för att successivt öka på framöver. Det känns som om kroppen återhämtat sig bra, även om amningen tar en hel del energi (samtidigt som den bidrar till återhämtningen) och droppar i vikt. Angenämt problem kan tyckas, men det känns som om varenda muskel är borta och överväger att satsa på konditionsidrott istället.. Ironman verkar väl vara en trevlig utmaning?

Skämt o sido (?) Jag försöker vända på det och se realistiskt på situationen, det är knappt tre veckor sedan förlossningen och varje dag är ju ett steg på vägen tillbaka. Återhämtning Jossan! Typiskt mig att vara så otålig.

Här och nu var det ju.

Kram J

Planering

Under den här veckan har jag kommit fram till att ytterligare en familjemedlem kräver lite mer planering än vanligt. Dagarna går rasande fort och innehålller väldigt mycket saker som måste klaffa för att undvika kaos. Mat tex. Det är väldigt lätt att komma  in i ”macka på stående fot” och för mycket kaffe. Igår var vi på Willys och storhandlade och håller just nu på med storkok inför veckan för att undvika fallgroparna med fika. (Läs erfarenhet)
För en tid sedan skaffade vi en extra kyl /frys och det är jag väääldigt tacksam över.

image

Xtra kylen laddad för veckan.

Back in shape!

Kram J 

1 vecka

En vecka har redan passerat sedan Elof kom till världen. Märkligt hur allt redan känns så självklart med det lilla livet, som om han alltid varit med oss. Såhär långt verkar han vara en liten trygg filur och har snabbt vuxit på sig. Vid BVC s  hembesök i torsdags vägdes han och är redan uppe på 4 kg. Bra jobbat på en vecka! Han verkar vara lika ”tidig” som Algot och har redan börjat fästa blicken och lyfta på huvudet! Det har säkert en viss betydelse att jag gick över 10 dagar också.
För skoj skull så ställde jag mig på vågen i går och fick nästan titta två gånger.  -10 kg och nere på mindre än när jag blev gravid. Skönt att slippa kämpa med gravid kilon men kommer få kämpa minst lika hårt för att komma i bra form igen. Den här veckan har startats med barnvagnspromenader och ”mammamage” övningar.

image

Promenad i solskenet. ”Backhoppningsbacken” i bakgrunden.

Vi har haft kärt besök under ett par dagar, Stefans föräldrar har hälsat på och det har varit helt fantastiskt trevligt. De är helt underbara människor och de har varit till stor hjälp de första dagarna hemma. Algot blev överlycklig för en väldigt fin present som de hade med sig. En egen lekstuga! 

image

Algot och Nisse

Nu ska jag njuta av mammalivet, ja faktiskt njuta. Sedan Algot föddes, nu redan 3 år gammal ( jag kom ju nyss hem från BB med honom? ) inser jag att tiden verkligen går otroligt fort.
Den här tiden kommer ju aldrig mer tillbaka.

Kram ❤

HEMMA!

Nu har vi kommit hem och jag känner mig så lyckligt lottad, älskade familj!

9 månader har passerat, förlossning, tankar, känslor.. Nu börjar livet! Njuta, mysa och ta vara på denna fantastiska tid med vår bebis. Tids nog komma in i rutiner och vardag men just nu vill jag bara andas in nuet, den oerhörda lyckan.

image

BB

Kramar! ❤

BB

Idag kom Stefan och Algot in och hälsade på oss på BB. Det var en otroligt stolt storebror som helst ville sköta om Elof helt själv. Klappa, pussa, sjunga och köra babyvagnen ”helt sälv” som han uttryckte sig, ner till restaurangen vid lunch. Det var riktigt rörande att beskåda mötet.
När de väl åkt hem kändes det såå tomt och nu längtar jag verkligen hem till familjen. Imorgon fm är det hemresa, egentligen hade jag fått åka redan idag men kände dels en trygghet i att stanna över natten (ifall något skulle tillstöta, då är vi iallafall på plats ) och även vila en dag, allt har gått så fort!

Elof mår iallafall bra, äter och sover som han ska! Och imorgon, då åker vi hem

Kram!!

Välkommen!!

Just nu är jag på BB i Borås. Ja, du läste rätt! Igår kl 20.10 föddes vår Elof, Algots lillebror. Allt har gått bra och vi är så himla glada!
Det hela gick väldigt fort, 17.20 kom första värken, strax efter kom Stefan hem från jobbet , 19.10 kom vi in till förlossningen i Borås och en timme senare var han född. Tack lustgas!

Känns overkligt, lyckligt, omtumlande och väldigt skönt att han nu äntligen är här!

Älskade lilla skatt! ❤

image

Ett år går fort! #tbt

Idag för precis ett år sedan var vi uppe i Dalarna hos Stefans föräldrar. En fantastisk vecka med många fina minnen och upplevelser,  dessutom prickade vi ett högtryck och under flera dagar låg temperaturen på närmare 30 grader.

Vi cyklade en del och en av turerna gick till ”Hästbergsklack”, grusvägar rätt upp under 5 km och därefter fick vi gå dryga 700 meter upp genom skogen där terrängen var för besvärlig att ta med cykel.  Väl uppe väntade en vidunderlig utsikt! Och vilken luft!

Dessutom fick jag låna svärfars ”Rolls Royce cykel” vilket var en upplevelse i sig. Härliga minnesvärda dagar!

image

image

Kram!

Väntan part II : Snart!

Så, då var sista besöket hos bm inför förlossningen avklarat. Alla värden såg bra ut och det lilla hjärtat därinne i magen tickar på som det skall. Sf 36 och vågen visade fortfarande + 7 kg och det är väl där någonstans jag landar. Om bebisen inte bestämmer sig för att komma till världen de närmsta dagarna så har jag nu fått tid för igångsättning. Känns väldigt bra och  plötsligt blev allt så verkligt. Äntligen!!

Kram J

9 månader i rasande fart

.. och en vecka som känns som en evighet. Ja, nästan. Ingen bebis ännu, idag v 40+5. Ingen big deal egentligen, jag gick över med Algot också och han ”kommer när han kommer” .. och trivs  uppenbarligen därinne i magen! Jag njuter av ledig tid med familjen, men är undermedvetet lite på helspänn, när skall den där första riktiga värken sätta in?

Det är en spännande tid, att inte alls veta.. att våga släppa kontrollen och bara följa med, låta livet, kroppen ta över för vad som komma skall.

image

Älskade unge!

Jag försöker vila mellan varven men blir snabbt rastlös och kör mina gympass som vanligt. ”Ät,njut och gör vad du känner för” säger barnmorskan. Just nu känns det lite som om livet står på paus och känner mig som ett litet barn,  -”När kommer tomten egentligen”?

Ikväll tränade jag hemma och körde lite styrka och gummiband vid armbrytarbordet. Har lillebror inte kommit tills på torsdag så siktar jag att vara med på träningen på Aktiv, men hoppas såklart på att vara på BB..
Jag har sista(!) besöket hos barnmorskan på onsdag, sen blir det tid för igångsättning.

Känns helt sjukt konstigt att vi snart har en liten bebis i familjen. Så efterlängtad!!

 

image

image

Kram J