Monthly Archives: maj 2015

Dagarna går..

.. och det börjar närma sig! Insåg att bloggen blivit lidande (igen),tiden går verkligen i raketfart och sitta ner och printa ner ett par rader har verkligen varit lättare sagt än gjort. Oavsett, allt är bra och det är knappt en månad kvar tills ”det är dags”, foglossningen har gått tillbaka och jag är så tacksam över det. Jag var beredd på att det skulle bli värre och värre i takt med att tiden gick, istället vände det helt om och känner i det närmaste ingenting. Det är dock livlig aktivitet i magen, han sparkar som attan emellanåt och att somna på kvällarna är inte alltid det lättaste. . men jag får se det från den ljusa sidan, det är en pigg krabat därinne!

Jag håller igång med träningen ännu och det är så himla skönt, även om jag får modifiera vissa övningar så har jag ändå lyckats köra enligt mitt program. Jag har ingen aning om vad som väntar runt kröken, hur allt kommer bli  men känner mig väldigt motiverad att komma igång att tävla igen och har klara mål (som jag håller lite för mig själv ännu..) och inställningen att klara det.

Lite mer vis av erfarenhet den här gången och landat i mig själv, omställningen att bli mamma första gången var större än jag anade. Jag behövde tiden. Nu ser jag fram emot att lilleman skall komma och att börja vägen mot målet.

Ett steg (lyft) i taget!

westsideblogg

 

Ha en fin dag!

Här och nu

Man ska njuta av sin graviditet har jag hört, mysa runt i hängslebyxor och gärna någon skön kofta i en skir dimma, bläddra i mammatidningar och hålla koll på det senaste i bebisvärlden. Unna sig lite extra för att ”äta för två”. En kaka till.

Boom!

Jag går mest bara otåligt runt och väntar på att lillebror ska komma.. i mina vanliga kläder som nu börjar sitta åt lite. Vägrar köpa nytt – mammakläder, ”för det är ju ändå snart dags”. Träningskläder funkar ju! Stretch, Guds gåva till mänskligheten.

Idag är en sådan dag, rastlös och önskar att ”allt var klart”, samtidigt slås jag av känslan att jag nog borde stanna upp, det här är sista gången i livet jag upplever detta, väntan, längtan och spänningen. ”Här och nu”.. samtidigt som jag ser så mycket fram emot att komma igång med träningen igen, taggad till tusen och med nya mål i sikte. Tittar på gamla träningsklipp och kan ibland inte förstå att det är jag. Just då i de ögonblicken var jag oftast inte nöjd, ”mer, mer, mer, lite till”..men också drivkraften, att aldrig vara ”nöjd”. Jag har svårt med lagom. Nu kan jag känna en viss glädje och stolthet.. och en motivationskick i att jobba mig tillbaka. Bevisa för mig själv.

Som här, ett av de ögonblick som betytt väldigt mycket för mig. Känslan av att övervinna ett tvivel och inse att det var så lätt och så fantastiskt roligt!

Arnepokalen 2010,  111 kg stöt ( Då svenskt rekord)

Lite sen sist.

Här duggar det inte tätt med inlägg..!

Våren har rusat iväg och känns som om jag knappt hunnit med att tänka (än mindre blogga). Det är redan början av maj och jag har nu drygt 7 veckor kvar tills ”det är dags”.. ja, man vet ju aldrig, det kan ju både bli tidigare och senare men känslan säger tidigare. Jag får förmodligen äta upp de raderna och gå över tiden istället, men det må vara hänt. 😉

Jag har mått väldigt bra den här graviditeten, det har verkligen varit som natt och dag, jag är betydligt tryggare i mig själv nu än förra gången, då jag inte hade en aning om någonting kring vad som väntade, hur livet skulle förändras, ”slängen av identitetskris” (för vem var jag egentligen när jag inte lyfte, vad stark och tävlade och presterade..men det är en annan historia)

Just nu längtar jag så himla mycket efter att bebisen skall komma. Det enda som är besvärande är egentligen foglossningen som nu dykt upp och som satt krokben i vardagen. Min plan var att jobba in i det sista, men det visade sig vara omöjligt. Foglossning är verkligen bland det mest osköna man kan ha. Nu har jag fått möjligheten att vara hemma sista tiden och det var kanske en mening i sig? Det kändes ganska konstigt första veckan, som om ”‘är inte helgen slut snart..” men nu börjar jag komma in i nya vardagsrutiner och börja ta in att vi faktiskt snart skall ha barn!  Vi var på kontroll hos barnmorskan i onsdags och allt såg bra ut, det är lika magiskt varje gång att höra de små hjärtljuden! Vågen visar + 5 kg och jag är ganska mobil fortfarande, ja, förutom foglossningen då.

Träningen är inte lika avancerad (!) som förra graviditeten men tränar det jag kan. Det är trots allt inte så långt kvar nu och tänker mer på att ta hand om kroppen för att snabbare komma tillbaka. Armbrytningen går iallafall bra!

aktiv

Nya snygga teamkläder från Aktiv Armsport! Tusen tack!

Jag är väl mer eller mindre (ö)känd att ha tävlat i de flesta styrkesporter vid det här laget och fått frågor från flera håll vad jag skall satsa på efter den här graviditeten? 😉  Först o främst skall jag landa i att bli tvåbarnsmamma,  men tävlingshjärnan går på högvarv emellanåt, minst sagt!

jossanblogg

Ha en härlig dag!

 

Kram Jossan