Monthly Archives: februari 2015

Vad har jag gjort?

Första tanken i morse när jag vaknade, ”vad har jag gjort egentligen??” Kroppen kändes allmänt mörbultad. Just, det! Marklyft. Som jag skrev i tidigare inlägg så blir det mycket ”alternativ” träning nu, jobbar mycket vinklar och det ger resultat, iallafall är träningsvärken ett kvitto på det. Jag hoppas, hoppas, hoppas att kroppen är med mig och att jag kan träna hela graviditeten, är inne i ett superflow och riktigt taggad på nya mål efter förlossningen. Än så länge känns allt väldigt bra och har inga känningar av foglossningar eller obehag och hoppas att det fortsätter så.

Jag var på rutinkoll på MVC i morse, allt såg normalt ut och även om det känns bra så var det ändå skönt att få det svart på vitt efter att ha lyssnat på hjärtljud och tittat på prover. Vi pratade lite om träningen också men hon bekräftade åter att ”så länge det känns bra och du mår bra av att träna ser jag inga hinder att inte köra på”. Lyssna på kroppen helt enkelt.

Det enda jag kan känna lite obehag av är lite yrsel ibland på förmiddagarna, men det kan bero på att jag behöver äta lite mer frukost eller lägga till ett litet mellanmål.Det ska jag nog klara 😉

 

Kram!!

Tisdag

Det blev en tidig start på dagen idag också, upp klockan 05 och var på vippen att försova mig, men blev en ovanligt kort dag på jobbet. Klockan 10 ringde telefonen och det blev hemmadag med Algot. VAB. Igen.

Ikväll blir det iallafall träning, böj och mark står på schemat. Programmet ser lite annorlunda ut mot ett vanligt sl schema just nu, jag kan inte köra med målet att toppa några maxvikter av förklarliga skäl men kör massor av teknik, vilket är utmaningar i sig. Gummiband, bambustång, vinklar, vinklar..  Förhoppningsvis(!) så ska det ge nytta när jag kan börja köra ”på riktigt” igen. Jag har aldrig varit någon tekniskt fulländad lyftare, alltid förlitat mig på råstyrka och vilja, men det kanske går att lära gamla hundar att sitta?

På torsdag är det dags för rutinbesök hos barnmorskan, det blev inget förra veckan eftersom hon fick avboka. Ironiskt nog för ”vård av sjukt barn”.

Var det någon som sa ”Vabruari”..?

 

muskelknutte i magen

 

 

Härlig helg!

I morse när väckarklockan ringde kl 05 kände jag mig mer död än levande, det har har varit en intensiv helg, men en väldigt rolig sådan. I lördags var vi och tittade på tävlingen ”Atlasstenen” som hölls i Borås, en strongman/woman tävling med dam,folk och elitklass. Det var riktigt roligt att vara där, träffade massor av gamla bekanta, både tävlanden och i publiken – och en del nya bekantskaper! Riktigt trevligt att återse Sebastian (Davidsson) och hans jättesöta tjej Petra,förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge till nästa gång! Det var på vippen att jag anmälde mig till tävlingen men förnuftet tog överhanden, det hade inte ”varit värt det” om något hade hänt. .annars tränar jag som vanligt, men tävling är alltid tävling..

Under tiden vi var och tittade på ”Atlasstenen” så passade pappa och min faster Algot.Det hade gått jättebra och de hade hunnit med massa lek och bus under dagen och var en mycket nöjd liten herre som somnade gott den kvällen.

I söndags var Stefan och Algot med på gymmet och coachade när jag tränade grenar. Det blev ett riktigt bra pass, känner inte av de där omtalade ”super-gravid- hormornerna”än, men mår himla bra nu! Jag körde bla Ok (yoke) på 180 kg som kändes väldigt lätt. Och jag laddade på mer.. men det håller jag för mig själv så att inte pappa får hjärtinfarkt.. och stödjer mig i barnmorskans,”så länge det känns bra så är det bra”.  En bit från vikterna i somras men håller ännu en hyfsad lägstanivå. Eller gravidnivå 😉

yokefeb

Och.. jag har efter övervägande beslutat mig för att ta en paus med armbrytningen, jag åker inte på SM. Det hade varit väldigt roligt att vara med men känner att jag inte är riktigt motiverad,det är en lång resa och har varit svårt att hinna vara med på träningarna sista tiden, det blir en inre stress att känna att jag inte gör det till 110 % .Jag stänger inga dörrar men känner att det inte är rätt tid just nu. Höga krav på mig själv är väl också bidragande..

Beslutet har vuxit fram och känner att den (lilla) tid jag har över efter familj, heltidsjobb och Seminoffs nya projekt så prioriterar jag skivstång och grenträningen, det är där jag känner mig ”hemma” och det jag vill satsa på.

Jag önskar mina klubbkompisar stort lycka till på SM och hoppas på många medaljer!

carbup

Taktik och kolhydratsladdning

febalgot

Lilleman har redan börjat sin karriär 😉

 

Nu ska jag sätta mig ner och börja planera kurser och träningar för våren. Nu även i Hindås :)

Kramar!

 

Snabb lunch- snabbt inlägg

Hemma på lunch en snabbis, idag är det dag tre på inskolningen och blev ”hemskickad” av personalen en stund, det går jättebra och Algot har allt annat än mamma att tänka på. Träffade en jättetrevlig tjej på inskolningen som också skolade in sitt barn,var riktigt trevligt att få träffa henne, en del människor klickar man direkt med. Imorgon blir det Algots första riktig dag på egen hand och tror det kommer gå jättebra, största frågan just nu är hur jag ska få hem honom. Igår var det en dryg kamp, vill inte åka hem -”leka dagis”!!! O andra sidan, det är skönt att han trivs .

Just det! Igår var det ju armbrytning, lyckades få ihop ett pass med ett gäng som också var lediga på dagen, och så kom Fia med en vecka gamla lilla Vidar. Så otroligt söt!! Känns konstigt att det snart (nja) är min tur.

Det blev ett bra pass, nyttiga tips av Fia och känner mig ganska mör i armarna idag. På söndag är det dags igen och ser verkligen fram emot passet. Vi är ett gött gäng som kör ihop, hjärtligt välkommen att hälsa på och prova om du är nyfiken :)

Näpp, nu måste jag iväg igen, dagen har gått fort! Hämta Algot, laga middag och sen är det dags att åka och jobba kväll.

 

Ha en härlig dag,

Kram!

Inskolning och träning

Det är tisdag eftermiddag och skall åka iväg till jobbet om en stund för kvällspasset som väntar, har hunnit träna på Seminoff medan Stefan och Algot var på första riktiga inskolningsdagen. Jag var där igår en stund med lilleman för lite information och ”rundvandring”. Det största problemet har varit att få med honom hem, vill inte åka från dagis, där är ju jättekul! Ja, det är ju iallafall ett kvitto på att han trivs där och hoppas att det kommer fungera bra. Nu är det en trött kille som vilar i soffan. Mycket intryck och saker att ta in.

Mitt pass idag blev knäböj och axelpressar med bambustång/kettlebells och gummiband.Grymma övningar och tar mycket mer än man kan tro, väldigt nyttigt! Avslutade med chins och kettlebells. Imorgon blir det armbrytning med Aktiv och det skall bli så himla roligt. Sista passen har jag missat och kört hemma vid armbrytarbordet med olika gummibandsövningar, det ger sitt men såklart inte samma sak som riktigt motstånd.

Can´t wait! :)

 

febpass

Tuff start

Det har varit en tuff start på det nya året, sjukdom, vabb,vabb, vabb,  barnomsorg som inte blev enligt planen.. snarare ingen alls. Undrar fortfarande om det är lagligt på det sätt Bollebygds kommun agerat. Jag har varit hemma mycket den senaste tiden och börjar klättra på väggarna nu…och samvete för den kris jag sätter kollegorna i när jag tvingats stanna hemma. Det har varit tungt.

Imorgon börjar en ny vecka och på tisdag börjar inskolningen för Algot på nya dagiset, håller alla tummar för att detta kommer att funka och att han kommer att trivas. Jag börjar äntligen jobba igen och förhoppnings kommer vi in i de gamla rutinerna snabbt igen. Jag kommer dessutom börja jobba med ett eget projekt på Seminoff och det skall bli väldigt roligt.

Träningen är en ventil, tack för att jag kunnat träna! Vi har lyckats pyssla ihop tiderna hyffsat och kunnat sticka iväg nån timme här och där. Jag är så fantastiskt glad över att vi har vårat egna gym nu, perfekt även för Stefan som kan träna när han har någon lucka på dagen eller under lunchen.

Allt känns bra i kroppen och får många gånger begränsa mig själv och inte lägga på mer och mer..  På torsdag skall jag till bm för rutinkontroll. Den först riktiga, lyssna på hjärtljud,väga, mäta magen  .. Ser fram emot besöket!

Ny vecka, nya möjligheter!

 

 

 

Heidi Andersson om graviditet och träning

Jag hittade en artikel i tidningen Outside från 2013 ”Är det doping att vara gravid” där Heidi Andersson och skidskytten Anna Carin Zidek beskriver tankar och erfarenhet kring graviditet och träning. Det är verkligen fascinerande hur kroppen fungerar!

Heidi kan du även se i Fångarna på Fortet som sänds imorgon fredag kl 20.00 på TV4.

gravidheidi

Foto Malin Sydne

 

Ha en härlig dag :)

Kram

 

 

#femtemånaden – i hopp om SM

Idag har jag nått en milstolpe, halva graviditeten har passerat och går in i femte månaden (graviditetsveckor räknat)  Så fort det gått! Trots det så känns det lite av en evighet till sommaren, men går tiden lika fort som första delen så är han snart här, lillebror!

sm2015

Men först, det börjar närma sig SM i armbrytning som i år går i Vilhelmina. Inte lika självklart att jag kan åka, kommer att behöva vara borta i 4 dagar pga restid, invägning och för att tävlingen går över två dagar (höger/vänster arm) . Hade väldigt gärna åkt och känner mig väl förberedd men får se hur detta går att lösa. Förra året tog jag två SM silver i klass-80 , i år kommer jag isåfall att gå i klassen över .

Sponsorer ytterst välkomna! :)

sm5

Final mot Viktoria Alveland SM 2014