Monthly Archives: januari 2015

Onsdag

Möra muskler! Idag har jag vila från träningen, hemma och myser med Algot innan jag ska jobba kvällspass på jobbet. De senaste dagarnas pass har gjort sitt och det känns riktigt bra i kroppen,lite träningsvärk men inga känningar eller obehag alls. Så länge allt känns bra så kör jag på som vanligt, även om vissa övningar blir lite modifierade. Jag kanske inte gör som  sist, med Algot – drar 190 kg i kronlyft i 7:e månaden (även om det gick bra).

Nu ser jag verkligen fram emot att lilla bebisen därinne skall komma ut, känns nästan overkligt att det ligger en liten människa därinne. Nästa vecka skall vi på ultraljud, spännande!:)

tb

Nu börjat gymmet bli komplett. Bild från gårdagens pass.

Jag känner en sådan inre glädje och passion till träningen, bitarna är på plats igen! Armbrytningen är inget jag slutar med men SW är verkligen jag, jag har saknat den. Det bubblar verkligen i hjärtat av glädje av att vara tillbaka :) Stefan och jag har massa planer med företaget och ser fram emot en spännande tid framöver.

Nu är det dags att göra lunch innan  det är dags att åka och jobba. Ha en härlig dag!

Kram

:)

Eufori! Glädje! Kärlek!

Just nu svävar jag på moln, känner mig så lycklig i hela kroppen. Nej, jag har inte vunnit på lotto, jag har tränat. Grenar! En sådan löjlig glädje men jag har verkligen längtat. Home again! Jag älskar  SW träningen, det är verkligen jag! Finns inga ord som räcker just nu för denna glädje.. Det blev ett avbrott i höstas, dels då ryggen spökade, flytten,nytt jobb, mycket jobb, gravid.. det har varit en intensiv tid så känns otroligt bra att vara tillbaka igen!

Snart öppnar vi nya lokalen i Hindås och det blir så j-a bra, dessutom har vi tillgång till ett lager där vi nu har vårt gym. Pga av att det är flera företag som samsas om denna yta så får vi inte ta med utomstående men det känns så lyxigt att ha träningen så nära, bara 5 min bort. Igår körde jag mitt första grenpass på länge och det kändes bra! Idag har jag träningsvärk i varenda muskel men det var det verkligen värt! Stefan kan nog intyga att det var en strålande glad Josefin efter passet igår.

Love, love, love!

bloggjan3

Fullt ös med supporter ivrigt hejandes.

algotstrongman

Blivande Strongman? Algot: ”-  Ja mä! ja mä! ”

repan

Receptionen på Seminoff Sport & Rehab. Fett bra!

do what

Kramar!! :)

…på tal om träning så rekommenderar jag en väldigt bra artikel från Nära föräldrar om graviditet och träning.

Äntligen!

Så obeskrivligt skönt, idag känner jag mig mycket bättre och faktiskt sovit hela natten utan andnöd och huvudvärk.

Stefan jobbar hemifrån idag och ställer i ordning i nya lokalen här i Hindås, det kommer bli jättebra! Dessutom får vi tillgång till en lageryta där vi kan köra grenträning och ha vår utrustning, detta är dock bara för eget bruk så någon verksamhet kring detta kommer inte bli aktuellt. Är ändå en stor glädje att på 5 min kunna vara på plats och träna.Wohoo! På sikt har vi ett riktigt ”Westside gym”, nu under uppbyggnad men på god väg.

ok

Snart är jag igång igen :)

th

Kram!

Rond 2

Jag brukar försöka hålla en positiv ton här i bloggen men nu är jag grymt trött på denna eländes bihåleinflammation.Var hos Farbror Doktorn idag och fick lite kuckelimuck utskrivet, hoppas att det hjälper!

Algot och jag håller ställningarna här hemma men inte helt lätt att vara  supermamma och leka och busa när man egentligen behöver vila, trots det så har gått ganska bra. Det är ju övergående!

Ikväll mina vänner ska ni slå på SVT 1 kl 22, då gissar jag på  intressanta diskussioner i programmet Debatt, triathlongurun Jonas Colting debatterar om träningstrender och crossfit. En artikel kan du läsa här

Jag håller med honom i stort,  men så är jag ingen crossfitmänniska heller 😉

”Alla blir saliga på sin egen tro?”

Kram!

Segdraget

Det tog längre tid än jag tid än jag trodde det här, förkylningen utvecklade sig till bihåleinflammation och det är verkligen inget jag rekommenderar någon att testa. Jag är på bättringsvägen men fruktansvärt less på det här nu.. andra veckan hemma..och eftersom jag inte kunnat träna är såklart suget större än någonsin. Visst är det så att när man inte får eller kan så är längtan och suget som störst. Jag satt och tittade på gamla klipp och foton från träningar och tävlingar genom åren och det gav en rejäl boost. Nu vill jag bli frisk och träna!!

Jag har bestämt att ta upp sw träningen igen, det var en väldig besvikelse i höstas när jag var så nära SSK men ryggen inte riktigt ville. Skam den som ger sig! Jag älskar armbrytningen och släpper den absolut inte men känner en saknad, det är många år jag har hållit på med sw träning  och kanske inte konstigt att jag känner ett tomrum. Så, nya tag! :)

Eftersom jag har en del ”tid över” nu när jag är hemma och sjuk så har jag grejat lite med bloggen, headern har fått ny bild (igen). Fotot kommer från ett reportage i Aftonbladet för några år sedan.

Kram!

…. nu är Seminoffs hemsida uppdaterad inför verksamheten i Hindås. Kika gärna in! :)

 

The man flu

Nej, jag lyckades inte mota förkylningen. Jag har drabbats av en riktig ”man flu” och det är inget att leka med kan jag lova.. Skämt o sido, lite bättre idag även halsen känns och  drabbats av en del snor i systemet.

Nya tag imorgon!

flu

Smack!

Träning och årsmöte igår med Aktiv, full fart från jobbet för att hinna vara på plats i tid.Phuu, jag hann!

Roligt att återse alla efter att flera varit borta över julen och det blev ett riktigt bra pass, laddade på ordentligt och lyckades med bedriften att knocka mig själv med näven i en ”slip”- ren tur att jag inte fick näsblod. Igen, ta i, ta i och smack! Näven rakt ner i bordet denna gång med tummen först. ”Bra vinkel” tyckte Fia men j-r vad ont det gjorde! Idag: öm näsa och svullen tumme. Det gör inget,det var det värt, för sammantaget var det ett riktigt bra pass och är taggad till tusen inför vårens utmaningar. Vi avslutade passet med remträning , det är verkligen nyttigt och något jag  behöver öva på. Första gången jag provade var i finalmatchen mot Victoria Alveland på SM förra året. Nu kommer jag vara mer förberedd..!

Något som också sa ”smack” var en dunderförkylning som jag vaknade upp med i morse, vilat hela dagen och hoppas på att vara bättre imorgon. Stefan och Algot hade varsin omgång förra veckan, hoppades slippa men nu var det min tur.

Imorgon är jag bättre.Punkt.

Tills dess: vitlök, ingefära, C-vitamin och vila.

 

aktivjan

Foto från tidigare träning i januari. Träning med Cecilia.

 

Kram!

In i väggen

..så kan man sammanfatta dagens pass.

Idag har jag varit ledig och var på RK med Algot för ett träna ett pass med Fia, tyvärr missade jag gårdagens träning eftersom jag jobbade kväll, men fick till ett pass idag och bättre motstånd än Fia kan man inte få. Nu är det en dryg månad sedan vi sist sågs och det var verkligen jätteroligt att ses igen. Herregud vad brutal hon är! Ett par veckor kvar till förlossning och hon är starkare än någonsin (?) –  det var verkligen som att gå in i en betongvägg. Redan nu känner jag träningsvärken komma smygande, undrar hur det känns imorgon? 😉

På söndag är det dags för träning med hela styrkan på Aktiv Armsport – så kul det ska bli!

fia

Starka brudar! Heidi (Andersson) och Fia från EM 2014 där Fia tog guld.

 

Tusen tack Fia! :)