Monthly Archives: augusti 2014

Upp eller ner

Senare i höst är det dags att tävla i armbrytning igen och det där med viktklasser är något jag funderar mycket på. Jag ligger i ett mellanläge och känner att jag ”måste” bestämma mig nu vilken klass jag ska gå i. Mest för att slippa dieta dagarna före tävling och leva på luft, då vill jag ha lugn och ro och kunna fokusera på vad jag ska göra.

Tänka, tänka!

image

Gårdagens pass

Igår var det dags igen, armbrytning på Active och var ett bra gäng som körde, Fia,Cecilia, Erik och jag. Dessutom kom en ny kille som ville prova bryta, han hade händer som dasslock(!) så det var en ju en lovande start som armbrytare.  Han berättade att han sett Sarah Bäckman på Youtube och då fastnade han för sporten.  No shit. ”Henne vill jag träffa!”

Ja, vilken förebild hon är och vilken resa hon gjort!   Det är svårt att inte imponeras av Sarah. Från mobbad och överviktig (överviktig enligt Sara själv) till världtoppen i armbrytning,  Gladiator och nu gift i Usa och tillbaka igen som armbrytare (med besked!) efter ett uppehåll. Som en saga!

image

För att återknyta till passet, så kändes det väldigt bra. Jag har haft en liten downperiod med tekniken och tyckt att allt känts bakvänt och fel men nu börjar det släppa och känner att jag tagit mig upp ett pinnhål. Roligt och väldigt motiverande.
”Tro på dig själv” säger Fia.

Hon har ju så j-a rätt!

Mysdag

Igår träffade Algot och jag Emelie som jag lärde känna då hon började hjälpa mig med Filur när jag var gravid. En toppentjej som verkligen har hjärtat på rätta stället!
Igår åkte vi en runda till Slottsskogen och promenerade och hälsade på djuren. Algot fick rida också, så var en stolt liten kille och kanske ännu stoltare (!) mamma efter turen.

Tack Emelie för en härlig eftermiddag!

wpid-img_20140824_213723.jpg

wpid-img_20140823_150559.jpg

 

Kvällens pass

Ikväll har jag kört ett pass på F&S Turion, ett armbrytarspecifikt program som Stefan gjort åt mig. Ikväll pushpressar,triceps och vinkelövningar a’la Roine. Känns bra att ha ökat i en del av övningarna medan jag är tröstlöst klen i vissa. Men bättre ska det bli.
Att det tränas armbrytarövningar i gymmet tillhör inte vanligheterna på Friskis tror jag och kan förstå att vissa ser lite hmm.. märkliga ut för den som inte är insatt. Ryggen känns iallafall bättre och det är jag väldigt lättad över.

Bra pass iallafall och känner mig supertaggad för veckans armbrytarpass.

Hejhopp!

Val och proriteringar

Prioritera. Välja.

Jag har förändrats väldigt mycket sedan vi fick barn, livet har fått en annan dimension och jag är mer tillfreds idag med hur jag är som person. För några år sedan  var jag väldigt fokuserad på mitt idrottande, för mycket kan jag känna idag när jag tänker tillbaka.Men just då var det vad  jag ville.

 

Idag har jag hittat en balans i träningen och tycker det är roligt.
Jag har hittat  armbrytningen och jag älskar sporten.  Jag älskar träningen, älskar utmaningen och de härliga människorna jag lärt känna.

Det fanns en tid då träningen fullkomligt tog över mitt liv och  ätstörningar var ett faktum. Det fanns en tid då personbästa inte var bra nog, en första plats var inte tillräcklig. Jag  lade en oerhörd press på mig själv, aldrig nöjd.

Idag har jag landat och är trygg i min person. Personbästa är inte min identitet och jag ser det jag gått igenom som en oerhörd styrka. Kanske lite klokare.
Att släppa på kraven har gett större plats för lycka.

Jag läste en väldigt bra artikel i Runners World av Jonas Colting.

 

Tänkvärd.

 

(klicka för större format)

ego

 

 

 

Välkommen helg!

Sista arbetsdagen är gjord för veckan och ser fram emot långledighet fredag-söndag. Det känns väldigt skönt att veta att klockan inte ringer imorgonbitti, möjligen står Algot för väckningen istället,   hoppandes jämnfota i sängen: ”Maaamma” ”Paaaaappa!! Upp!!
Men slipper jäkta iväg med grus i ögonen. Det har varit fulla dagar sista veckan, varenda minut har kännts intecknad. Pussel med tider, vem ska hämta/lämna på dagis, träning, jobb,matlådor, tvätt..och just det, mjölken är slut! Vardag. Precis som för alla. På intet sätt unikt, en del dagar är ekorrhjul.
Men ändå, jag älskar min tillvaro, min familj.  Mitt liv.

Att vi båda är lediga tillsammans den här helgen känns väldigt välkommet! Gissa om jag ska njuta!

Kram :-)

image

Spagettiarmar

image

Idag har jag tränat med Fia på Active igen. Ett grymt pass och tro mig, man kan bli genomsvett av armbrytning! Iallafall mot Fia. Såhär efteråt känns armarna som överkokt spagetti, men tar det som ett gott tecken.

Nu ser jag fram emot söndagens pass! Så roligt :-)

Kram!!

(arkivbild)

Grepp

Gårdagens pass bestod av greppträning, vinkelövningar av olika slag.

På tisdag är det dags för armbrytning med Fia och det ser jag mycket  framemot! :-)

Jag jobbar lite oregelbundna tider och vissa träningar missar jag, så för att gå ihop träningen kör jag nu både med Active och Göteborg armsport. Väldigt givande.
Nu är jag supertaggad och väldigt glad över att smärtan i armbågarna är borta.

Ha en fin dag! 
Kram