Monthly Archives: juni 2014

Plaaan Plaaaan Plaaaan

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har hört detta uttryck senaste dagarna. ”PLAAAN” är alltså flygplan och något som gjorde ett bestående intryck på Algot efter lördagen på flygplatsen i Borås. Nu kretsar allt kring dessa flygande maskiner och vem vet, han kanske går i morbrors fotspår?

Imorgon åker vi ner till Borås för att titta på SM tävlingarna. Cilla tävlar och självklart ska vi dit och heja. Jag är övertygad om att det kommer gå superbra. Många av mina vänner tävlar under veckan och önskar er alla stort lycka till!  :-) 
Förhoppningsvis hinner jag träffa Elin Kraft också, en fin vän som tävlar i styrkelyft på lördag. Go girl! ( bokstavligen)

Kram! !

Lördagsplan(er)

Idag bytte vi gymmet mot träning med större grejer. Min bror som är pilot hade ordnat så att vi istället för släde kunde dra flygplan på flygplatsen i Borås. Riktigt kul och roligt träningspass.

Nästa gång blir det ett betydligt större och tyngre plan som säkerligen bjuder på större utmaning. 

För Algot var det en stooor händelse, dels att se så många ”plaaaaan” ( som han själv säger. Flygplan är riktigt spännande. ) och framförallt att få sitta i.  :-)

image

image

image

image

image

Tack bästa lillebror för idag!

Kram

Jalla jalla

Ibland blir träningspassen extremt maxade, som igår när jag skulle träna på lunchen. Ibland är det nog bra att inte hinna tänka utan bara driva på för att hinna enligt sin plan. 45 min senare, lätt årsbästa i frontböj (!) och några vändor med oket. Tjoff tjoff!

Idag har jag vilodag, lägger in lite kalorihöjning ( lämpligt på en fredag) för imorgon – om allt går vägen- kommer jag behöva rejält med energi. Tunga grejer väntar..!

image

Och så har jag fått glasögon..! Plötsligt blev allt lite klarare. 😉

Dagens pass

Idag var jag nere på Seminoff på lunchen för att köra ett pass stocklyft, vändningar och pushpress på dagens schema. Jag ser efter lite granskande att jag har en del tekniskt att jobba på, Stefan filmade några av lyften men styrkan börjar iallafall komma tillbaka..snart tresiffrigt! Positivt att skönja att det finns mer att hämta med lite justeringar. Ett kort men intensivt pass och faktiskt ganska bra. :-)

Nu j-r!

image

Kram!

Hipp Hipp hurra

image

Två år har gått sedan Algot kom in i vårt liv. Två pr av ofattbar lycka och glädje. Så välkommen och och så älskad!

Idag firade vi Algots födelsedag med ett besök på Borås Djurpark. Väldigt uppdkattat. Algot är trots sin unga ålder en riktig djurvän och pratar väldigt mycket om ”djuuuur”. En riktig liten ”Pelle i Saltkråkan”.

Det var ett riktigt lyckat besök och idag har Algot både sett och klappat djur, ridit på ponnyridningen ( mamma gör highfive) kört traktor (!) ätit glass, lekt på lekplats.. ja, det blev en späckad dag!  Vi avslutade födelsedagen med middag hos pappa och Faster Birgitta. Algot blev ordentligt firad med paket och tårta. Väldigt roligt! Kort kommer, just nu ligger alla i kameran.

Borås Djurpark var en väldigt positiv upplevelse, otroligt välordnat. Lite av en nostalgitrip för min del, tror det är närmare 25 år sedan jag var där sist. Herregud, över tjugo år sedan. Sådana tillfällen kan få mig att känna att livet verkligen är en resa. Nu skapar vi barndomsminnen och traditioner för Algot. Lite som att uppleva sin egen barndom igen.
Det är stort och vackert. 

Midsommardagen

image

Idag startade jag dagen med ett pass på Seminoff. Speedmark, trapbar och loading. Fokus på explosivitet.Jag har haft lite känningar av en förkylning de senaste dagarna, Algot har haft detsamma, så jag gick lite på halvfart idag för att inte utmana i onödan.
Blev ett bra pass, känns  bra att kunna höja vikten i arbetsseten och ändå känna att det finns mycket kvar.

Ibland har jag tvivat på min förmåga (! ) och känt att jag måste ha någons program att luta mig på – och ändå känt att det varken blir ”hackat eller malet”. Nu kör jag efter eget huvud och efter dagsformen. Det är en väldig tillfredsställande när jag känner att jag faktiskt kliver framåt med stora kliv. Stefan är ofta med på mina pass, en ovärderlig sidekick. Ett bra team :-)
Jag tror det här kallas flyt. Eller egentligen, att bara våga lyssna på sig själv. Jag kanske börjar bli gammal och klok? 😉

Ibland är vägen från hjärta till hjärna den allra längsta.

image

Algot fick en lite för tidig födelsedagspresent. Provkördes under stor förtjusning på gymmet.

Mat och vila

Torsdag eftermiddag. Veckan har verkligen rusat iväg! En bra vecka, jag har blivit faster för andra gången :-) Välkommen till världen, sötaste Alicia!

I tisdags startade jag upp en ny tyngdlyftargrupp på Seminoff, ett härligt gäng som nu kommer köra en gång i veckan. Ytterligare en grupp är under uppstart och det känns väldigt roligt.

Min träning har legat på is sista två dagarna, växlat upp träningen senaste veckorna och kände att kroppen behövde två sammanhängande vilodagar. ”Det är under vilan man växer”. Iallafall känns det tydligt att kroppen behöver energi. Jag äter, äter och äter och är ändå hungrig. Slurp.

Imorgon är det dags för benpass, tunga böj. Midsommarböj.

image

Happy Times

Vilket väder vi har! Sol och värme, precis lagom varmt. Stefan och jag försöker ta vara på all ledig tid tillsammans och hitta på saker med Algot. Dagarna går så fort, på söndag fyller lilleman 2 år. Två år.Två fantastiska år! Kan inte begripa var tiden tar vägen?

Annars är det full fart med jobb och mycket planering med kurser och träningar på Seminoff . Imorgon startar en ny tyngdlyftargrupp.

Min egen träning
går bra. Känns jättebra just nu. Jag har börjat trappa upp vikterna i en del övningar och ändå, bra feeling,lätta lyft. Äntligen är den gamla känslan, drivet av att vilja, orka och kunna tillbaka.

Lycklig!

Nedan lite bilder från senaste passen.

image

image

image

Må väl!

Kram ♥

Härliga dagar, svett och bit ihop.

Vilket väder vi haft! Sol och värme, precis lagom varmt. Vi försöker ta vara på all ledig tid tillsammans och hitta på saker med Algot. Dagarna går så fort, på söndag fyller lilleman 2 år. Två år. Kan inte begripa var tiden tar vägen?

Annars är det full fart med jobb och mycket planering med kurser och träningar.
Träningen går bra. Jag har börjat trappa upp vikterna i en del övningar och det känns riktigt bra, lätta lyft. Äntligen är den gamla känslan av att vilja, orka och kunna tillbaka. Lycklig!

Nedan lite bilder från senaste passen 

image

image

image

Må väl!

Kram ♥