Monthly Archives: maj 2014

EM framgångar

I helgen avslutades  EM i armbrytning som i år hölls i Azerbadjan . Sverige gjorde riktigt bra ifrån sig , 11 medaljer, 6 guld, 4 brons och ett silver, en fantastisk utdelning på 20 personer!

Min klubbkompis Fia Reisek stod för en grym bedrift som plockade hem dubbla guld, något som bara Sara Bäckman lyckats med tidigare. ”Armbryterskan från Ensamheten” Heidi Andersson  tog ett guld och ett silver. Grymma tjejer!

empower

Delar av landslaget. Stort grattis!!

 

 

Grattis Cilla!

She did it! Jättegrattis till min vän Cilla Nilsson som igår kvalade till SM i tyngdlyftning!
Det är inte ens ett år sedan hon blev mamma och det är i mina ögon en stor bedrift att  komma tillbaka så snabbt. Fantastiskt! Nu håller jag tummarna hårt för att det blir guld i Borås under SM-veckan :-) Tigerkvinna!

Det var ett glatt besked och en stor motivationsboost!

Grattis Cilla!

image

Ge aldrig upp!

Utflyktsdag

Idag har jag varit ledig och Stefan jobbade halvdag. Väderrapportern lovade 28 grader varmt så det passade väldigt bra med en utflykt till havet.
Vi tog skärgårdsbåten ut till vackra Styrsö, knappa 30 minuter från stan och  hade en fantastiskt härlig dag med Algot. Kan lova att det var en liten herre som somnade väldigt gott i kväll :-)

image

Kärlek!

Kram!

Vind i seglen

Dagarna går så fort, så fort och insåg att det var ett par dagar sedan jag skrev något här. Jag har jobbat mycket en period men nu har jag det äntligen lite lugnare ett par dagar. Känner att jag verkligen behöver hinna ikapp mig själv.

Träningen flyter på, jag har kommit in i ett bra flow igen och har satt upp ett nytt träningsmål för mig själv. Jag ska göra mitt bästa, tiden att lägga på träning är inte den samma som förr, men försöker se det hela långsiktigt och jobba med mitt inre, att det är möjligt. Målet håller jag lite för mig själv ännu.. men lyftningen är igång.

image

Benpass

image

Ryck

Algot växer så det knakar och ibland hoppar man nästan till när det från ingenstans kommer uttryck. Igår tex.
-”Mamma, kan du följa med här?”
Känns så overkligt, nyss var han en liten bebis?

Må gott! 
Kram

Ben i fokus

Idag har jag kört ett benpass, det första på länge. Jag har haft problem med ryggen ett tag och var nästan övertygad om att jag åkt på diskbråck,  men lyckligtvis har det efter vila blivit helt bra och idag tog jag plats i ”böjracket” och kunde köra igenom seten helt utan smärta. Fantastiskt skönt!
Bra eller dåligt,kroppen var med på noterna så jag plockade fram ”oket” och körde några vändor och nådde uppsatt vikt med mersmak.
A good day!

image

Yoke

Yoke : Lånad bild.

Ha en fin kväll!
Kram

Sliten

Idag känner jag mig helt slut i kroppen. Tufft pass i Brudarebacken lördags, som faktiskt tog mer än jag trodde..och armbrytning med mycket starter i söndags. Känns som om hela nervsystemet är helt utbränt, men får väl klämma in den klämkäcka kommentaren ”det som inte dödar det härdar”.
Så, mycket bättre!
Skämt o sido så tar det lite tid för kroppen att vänja sig vid ny(gammal) träning. Jag har börjat köra lite grenträning som jag höll på med för några år sedan (strongwoman) Ett roligt komplement och passar bra för hela familjen, att kunna vara utomhus och träna ihop. Algot är väldigt förtjust i att åka släde medan mamma eller pappa drar 😉 Annars har det sina svårigheter att ibland få till livspusslet vi har våra familjer på långa avstånd och därmed svårt med ”barnvakt”. Ser det o andra sidan som något negativt, Algot har blivit en väldigt resvan liten kille som är med på allt :-) Ge och ta, planering är a och o.

Idag har jag jobbat hela dagen och Stefan är inte hemma förrän sent, så det blir vilodag för mig, mys hemma med Algot hela kvällen! Blir det inte föör sent ikväll innan Stefan är hemma kanske jag hinner ner till Friskis en runda och köra lite cardio när Algot somnat. Annars är det en dag imorgon också!

Ha en fin kväll! 
Kram

image

Brudarebacken

Härligt pass

Idag lastade vi Bettan full med träningsprylar (tacka vet jag Volvo kombi) och åkte bort till Brudarebacken vid Delsjöområdet. Ett grymt ställe vi upptäckt för att köra grenträning på.

Släde, armoverarm, farmers..det kändes i kroppen! Algot var helnöjd och passade på att lufta hojen :-)

Bra pass idag, nu blir det en lugn kväll med familjen.
Kram!

image

Hojväder

image

Kämpa!

Socker och prestation

Tävlingsplats. Lång dag, svårt att äta på morgonen, nervositet. Känns det igen? Tror nästan att du också vet vad kafét på tävlingsplatsen serverar idag. Precis..Kanelbullar, korv, snickers och läsk. Gott en lördagkväll kanske men inte det mest optimala en tävlingsdag då du ska ge ditt max. Dagen du tränat för så länge, lagt upp träning och kost minutiöst inför..Med massor av socker kommer dagen liknas vid en blodsockerblues och göra dig trött, okoncentrerad och kanske till och med må illa. Synd att förstöra så lång uppladdning med att sätta krokben för dig själv.

Jag fascineras över fenomenet idrott och ”skräp” på tävlingsplatser. Inte ett rätt! Nuförtiden är jag så klok och förståndig *host, host” att jag planerar och tar med mat och mellanmål i möjligaste mån, framförallt för att slippa hamna i sockerfällan och vara hänvisad till kexchoklad en hel dag.

Jag läste en väldigt bra artikel om ett idrottskafe’ som tänkt lite längre. Fantastiskt bra initiativ och hoppas verkligen att fler följer efter! Kanske din förening ska arrangera tävlingar framöver? Var med och påverka, tala med styrelsen!

Läs gärna!