Monthly Archives: februari 2014

Eurohorse

Just slutat jobbet, hem och pussa på familjen, laga middag innan Algot och jag ska på Eurohorse mässan på Scandinavium. Stefan tränar under tiden, bra tajming!
Jag har varit förkyld hela veckan och står över träningen helt, en intensiv jobbhelg står på agendan,  så det är bäst att hålla sig på benen. 

Ha en fin kväll! Nu ska vi ha jättekul :-)

image

Kram

Längtan

Idag har Algot och jag varit och hälsat på Filur nere hos Hanna utanför Landvetter. Det var ett tag sedan jag var nere, tror jag omedvetet försöker distansiera mig lite från ”hästlivet” för att det känns så oerhört jobbigt. Jag saknar det. Jättemycket.

Men det är inte lätt att få ihop allt just nu.

Han har det jättebra iallafall och har vuxit och lagt på sig ordentligt med muskler. I min iver över besöket glömde jag ta kort, men det har hänt väldigt mycket i hans utveckling. I vår kommer Hanna att tävla och satsa på Breeders*s kval (en rikstäckande unghästtävling i Sverige, men final på Flyinge) och det ska bli så roligt att följa.

Han är så himla bra den lilla stora hästen! För att tala i bildspråk för den oinvigde, han är en Ferrari.  Jag vet att jag troligen inte ha möjlighet att träna och tävla så mycket som han ”behöver” när kontraktet går ut och det lutar åt försäljning senare i år, hoppas dock på att Hanna kommer att köpa honom. (Hoppas, hoppas!) Jag får lägga ridningen på lite annan nivå och kanske blir det en ny förmåga lite senare, som kan växa i takt med Algot. För hästlivet saknar jag så oerhört. I 25 år har jag hållt på..!

14 juni

Utflykt

Ledig dag! Sol och fågelkvitter,en härlig start på veckan. Efter att ha lämnat av Stefan på jobbet tog Algot och jag en liten utflykt till Gunnebo slott, ett ställe vi ofta besöker när bi är lediga allihopa. Det ligger nära där vi bor, har fantastiska omgivningar och inte minst ett jättemysigt café med ett helt ekologiskt sortiment. 
Dessutom har slottet viss djurhållning kvar i bruk, så idag har vi klappat får, tittar på kor, hästar och vaktlar. Algot var helnöjd med besöket och är väldigt förtjust i fåren (!) speciellt de små killingarna. Det var knappt att jag fick med honom hem, utan får. 😉

image

Tomtehuset

image

Spanar på kossorna

image

Favoriten!

Full rulle..

Jag har verkligen varit sämst på att blogga den här veckan, ska försöka uppdatera lite oftare. Veckan som gick har bara swischat iväg och fick nästan titta två gånger i kalendern idag, är det verkligen redan söndag?
Veckans träning har gått bra, men har varit väldigt trött.. och tankspridd. Jag har verkligen inte varit mitt bästa jag. Det är tufft att vara Tigerkvinna 24 / 7 emellanåt.

Algot har dessutom varit lite krasslig med feber och förkylning och det går ju inte opasserat förbi. Det är bland det värsta jag vet, maktlösheten,oron och sömnlösheten när ens barn är sjuk. Nu är han tackolov mycket piggare och hoppas att vi slipper baciller på ett bra tag. Nog med självömkan! Nu kommer en ny vecka och den kommer bli mycket bättre :-)

Idag jobbar jag sista (kvälls)passet för helgen och efter lite pusslande hemma hann jag med att köra ett pass på eftermiddagen, för första gången på länge hos Göteborg armsport. Vanligen tränar jag med Active men hann inte till deras träningstid dag. Det blev ett bra pass iallafall och det var väldigt lärorikt att höra olika tips och råd, träffade bla Erika Lorentsson idag, en jättegullig och duktig tjej som gav mig lite nya infallsvinklar(bokstavligen)
Tack Göteborg armsport för att jag fick komma:-) 

Efter avslutat pass var det full fart hem för familjetid och middag innan jag skulle till jobbet. Imorgon är jag ledig och är hemma med Algot, ser verkligen fram emot en dag med bara mys och varva ner. Det är behövligt.

Kram och sovgott!

Mot SM

Nu är resan och hotell bokad inför SM i Vimmerby, drygt en månad kvar.. *pirr i magen*.
Golden arm var planerad men av olika skäl så kommer vi inte iväg i helgen. Det hade varit det optimala att ha kört den tävlingen före, men nu är det bara att blicka framåt mot SM och ladda på som attan de sista veckorna. Jag ska gå en viktklass lägre än planerat  -80 kg, om jag nu kan hålla mig ifrån geléhallon och lakritsbåtar de sista veckorna 😉

Det ska bli galet kul och ser väldigt mycket fram emot tävlingen :-)

image

Kram!

Söndagspasset

image

Godmiddag! Nu har jag landat i soffan efter dagens armbrytning.  Idag följde Stefan och Algot med på träningen, blev ett bra pass och vi turades om att underhålla lilleman som tyckte att det var ett häftigt ställe med massa kul, speciellt lekrummet- oj så mycket nya roliga leksaker!

Idag kom våra tävlingströjor också,  riktigt fina tycker jag! Känns jättekul att ha kommit med i det här gänget och ser fram emot nästa pass. Så himla roligt :-)

Nu blir det en lugn eftermiddag och njuta med familjen, ladda batterierna inför kommande vecka. En kopp kaffe och vila lite innan Algot vaknar, han somnade gott i bilen på väg hem,full av nya intryck.

Må så gott!

Kram

Veckans bästa

Ikväll har jag varit på armbrytarträning med Armsport Active, veckans roligaste pass! Ikväll var vi bara tjejer på passet, riktig girlpower :-) Jag försöker suga åt mig allt Fia säger, så mycket teknik att hålla i huvudet.. men det flyter bättre o bättre för varje pass. Jag älskar verkligen träningen och utmaningen att försöka bli mitt bästa jag. Detaljer, detaljer, , detaljer… men så roligt!

Imorgon blir det funktionell träning på Kungsgatan och på lördag teamträff med mer armbrytning. Och på söndag .. har jag träningsvärk 😉

Veckorna rusar iväg och om ett par månader fyller Algot 2 år! Vart tusan tar tiden vägen? Känns inte alls länge sedan han bara var ett litet knyte på armen. Nu är det full rulle med nya upptåg varje dag, älskade lille son!

image

Ha en fin kväll!
Kram

Bita ihop

image

Den här morgonen startade jag högst ovilligt i en stol på Tandakuten. Ja, det finns bättre sätt vill jag lova..och tyvärr inte helt gratis men jag är väldigt tacksam över att det finns så snabb hjälp att få och framförallt bra tandläkare. Nu hoppas jag på att dagen vänder till det bättre och att bedövningen snart släpper.. eller iallafall så jag kan dricka kaffe 😉 Träna får jag heller inte göra idag. Tänk att det skulle vara en tandläkare som ordinerade vilodag.

Kram!