Monthly Archives: januari 2014

SM

Det stora målet (vid sidan om Toughest)i år blir SM i armbrytning,då har jag också gjort en tävling (Golden arm) några veckor innan och kan utvärdera min insats, motståndet har jag ingen aning om.Jag har kört väldigt mycket konditionsinriktat sista månaden och känner att jag legat lite väl lågt kalorimässigt och har sista tiden känt mig mer som en dränkt katt än tigerkvinna, kroppen behöver mer – äta mera, ett sådant angenämt problem!
Nu veckorna före tävlingen, vilket inte är särskilt långt bort,kommer jag köra brytning två dagar i veckan och att ligga lite tyngre i mina basövningar,jag behöver få upp ”trycket” igen i kroppen,fylla, ÄTA mer! Jag har ingen viktklass att väga in i ändå (+80),så jag känner att jag har råd att ta en extra smörgås 😉

SMarmb

Nu är det bara att köra på! :)J-lar så kul det ska bli!

 

Vilodag

Idag har jag vila från gymmet, jag har jobbat fram till 16, hämtat Algot på dagis, lagat middag, myst och badat lilleman och nu har Stefan kommit från jobbet,en ”puss och hej i dörren-dag”. Jag ska strax iväg och jobba ett par timmar till och laddar nu med ett antal (!) koppar kaffe, det ska bli väldigt skönt att lägga sig ikväll vill jag lova..! Zzzz.
Imorgon är det åter träning och jag ska köra basövningar och kompletterar med ”armbrytarspecifika” övningar, vinkelövningar och greppträning. En ny värld har öppnats! :)

Här får Armsportelite med bla Sarah Bäckman instruera några av dem.

 

Ha en skön kväll!
Kram

Ready GO!

Nu börjar det dra ihop sig för tävling, den 21 februari åker vi upp till Eskilstuna för att tävla på Golden Arm, Nordens största armbrytartävling och därpå SM i slutet av mars som hålls i Vimmerby. Det ska bli så himla roligt!

Både Stefan och jag kommer att tävla för Armsport Active, en förening som Fia Reisek och Johanna Isaksson nyligen startat och jag är jätteglad över att få möjligheten att träna med dem, riktigt vassa brudar :) Känner mig smått euforisk i det här inlägget, åhhhh vad kul det är med armbrytningen!!

active

Fia och jag

Känns lite extra roligt eftersom Stefan och jag nu tävlar i samma sport! Såhär såg det ut vid frukostbordet i morse 😉

Ha en toppendag!

Kram

 

(Klicka för större bilder, lyckades inte redigera så väl)

C-vitaminbomb

Såhär i förkylningtider kan jag tipsa om att göra en egen c-vitaminbomb. Nyponsoppa! Min käre man brukar göra det här hopkoket, mycket godare och nyttigare än den nyponsoppan man köper i affären, som mestadels innehåller socker.

Let’s rock!

7 dl vatten
7 msk nyponpulver
1-2 msk stevia

1 msk potatismjöl
1 dl kallt vatten

*Vispa ihop vatten med nyponpulver och stevia i en kastrull kallt vatten. Koka upp under omrörning.
*Rör ut potatismjölet i det kalla vattnet ( så det inte klumpar sig)
* Strila ner mjölblandningen i nyponblandningen som nu kokat upp under omrörning. Koka upp på nytt och rör tills den är lagom tjock.

image

Nyponpulvret måste vara från vildväxande nypon(enligt Stefan) och finns att köpa i välsorterade hälsokost/ekologiska butiker.

Helnypon innehåller 60ggr mer c-vitamin än citrusfrukter!

Toughest race

För en tid sedan skrev jag om nya träningsmål under året och för att då ”outa” är det här ett av dem! Den 18 oktober  tävlar jag och min vän Cilla Nilsson i tävlingen ”Toughest race” som går här i Göteborg. En jätteutmaning men som känns otroligt spännande och motiverande. (Vi är lika galna småbarnsmammor båda två, så det här kommer bli grymt!)

8 km löpning och 40 hinder skall avverkas.Det kommer bli otroligt tufft och prövande men vi är rejält laddade för uppgiften och träningen mot målet kommer du att följa i bloggarna.

Nu kör vi! :)

Pang på rödbetan

Av en händelse såg jag för en tid sedan ett inslag på TV4, ”Efter tio” med Malou von Sivers om träning och prestationsökning  med hjälp av rödbetsjuice (!) Nyfiket har jag läst lite kring detta har jag förstått att det kanske inte bara är placebo utan att det verkligen fungerar och har nu som standard att ta ett glas före träning. Spännande att prova! De enda kosttillskott jag tar är annars c-vitamin och vitamineral.

Förutom att det blir lite roligare att gå på toaletten(!) att dricka juicen, så påverkar rödbetan, eller rättaresagt nitratet uthålligheten, blodtryck, immunförsvar och cellernas ämnesomsättning positivt. Du kan klicka in här och läsa lite mer .

Som om det inte vore nog med rödbetor så länkar jag till ett recept på en jättegod soppa, perfekt såhär efter jul och med tanke på rödbetans alla goda egenskaper så är det ett givet middagstips 😉 Enkelt, snabbt, billigt och gott! Här hemma har vi börjat äta allt mer vegetariskt efter att ha följt debatt och nyhetsinslag i media om köttindustrin så känns det helt rätt att fundera över sina val och vad man stoppar i sig. Att äta mindre kött behöver ju inte innebära att leva på salladsblad!

Bon apêtit!

 

rödbetor

Recept

Spring i benen

Men just nu ganska trötta ben. Jag har börjat springa! Ja, läs igen, det stämmer :-)
Jag har kommit igång med regelbunden löpning och det känns så gött.  Igår 6 km och idag intervaller efter styrketräningen. Men idag blev det bara lätt styrka, mer rörlighet och teknik.
Nu är jag riktigt trött och känner att jag nog ätit lite för lite idag.. men det är ju lördag! Hemåt och fylla depåerna 😉

Denna helgen skulle vi egentligen åkt till Skåne och hälsat på mina släktingar, men både Algot och Stefan är dunderförkylda, så i sista stund fick vi ställa in, tråkigt nog. Hoppas de kryar på sig jättefort, tycker så synd om dem..

En liten pulkatur hann vi iallafall med häromdagen. Äntligen kom det lite snö!

image

Ha en skön kväll!

Kram! ♥

Alltid lite till

image

Igår fick jag hem min nya mössa från Frida Wallbergs kollektion med de bevingade orden”Alltid lite till” som pryder mössan, en mening som har stark betydelse. För dig som inte vet är Frida proffsboxartjejen som mirakulöst återhämtade sig efter en hjärnblödning och svävade mellan liv och död efter en match den 14 juni. Hon är en grym idrottskvinna som jag inspireras och faschineras mycket utav.

Reportage om vägen tillbaka här

Alltid lite till,får mig att kämpa lite mer.