Monthly Archives: december 2013

Daaalarna

Nu är vi i Dalarna och njuter i fulla drag av god mat, träning och promenader. Och bastubad! Mina svärföräldrar har nyss byggt en vedeldad bastu och det är så himla skönt att få en stund där. Jag är egentligen ingen ”bastumänniska” men just den här är väldigt behaglig. Nu börjar jag förstå vad Arja Sajorma pratar om 😉

Algot stortrivs och är bästis med hunden Nisse, riktigt rörande att se dem ihop, Nisse är världens snällaste och Algot tycker det är jättekul att klappa och leka med honom. Idag bakade Farmor och Algot pepparkakor, väldigt uppskattat :-)
Continue reading

God Jul & Gott Nytt År

Till alla vänner och läsare av min blogg önskar jag en riktigt

God Jul & Gott Nytt År!

I morgon firar vi en liten julafton hemma innan jag skall jobba kväll – och på juldagen styr vi kosan mot Dalarna för fortsatt julfirande hos svärföräldrarna. Det skall bli väldigt mysigt och roligt att komma iväg lite.

image

Var rädd om dig!
Kram

Postat med WordPress för Android

Armbrytning

I förmiddags körde vi ett pass armbrytning på Seminoff tillsammans med ett gäng från Göteborg armsport, bla grymma Johanna (Isaksson) och Victoria Alveland. Jag är jätteglad över att ha kommit i kontakt med dem, jättetrevliga och hjälpsamma tjejer – och är riktigt rutinerade brytare med massa rutin, båda har vinster och placeringar på VM. Snacka om inspiration att se dem ”in action”! Träningen gick bra, styrka har jag ju någorlunda, men just att få till tekniken är en utmaning, men skam den som ger sig!

Det blev en jätterolig träning och ser redan fram emot nästa. Nu går hjärnan på högvarv 😉

Victoria och Mikael hade med sin son Elliot, kul tyckte Algot som genast fick en ny kompis.

image

Nyfunnen vän

image

Victoria och jag

image

Full aktivitet

image

Tekniktips från Mikael

Stefan körde på han också, första riktiga passet och jag tror att han  faktiskt blivit riktigt biten! 

Tack allihopa för att ni kom. Vi ses!

:-)

Postat med WordPress för Android

Torsdag

Igår var sista dagen för terminen på dagis för Algot och nu väntar julledigt i nästan 3 veckor. Terminen har gått overkligt fort, känns som om det var inskolning med två timmar i taget alldeles nyss? Allt har flutit på så himla bra i höst och Algot stortrivs verkligen på sitt dagis, personalen är helt fantastisk och vi är så glada över att han fick plats just där. Jag minns vilken oro jag hade när det var dags för honom att börja i höstas ”hoppas det kommer gå bra..” En delvis lite olustig känsla som jag tror alla föräldrar känner när det väl är dags att ‘lämna iväg” sitt barn.. men någonstans i magen kände jag att det skulle bli bra och nu vill han helst vara kvar och leka när man ska hämta (!) även om han blir glad när man kommer. Hösten på dagis har verkligen varit utvecklande, för hela familjen.

Nu är jag ledig ett par dagar och i förmiddags tog vi vagnen och promenerade ner till en av de större (roligare?) lekplatserna i närheten av där vi bor och lekte en stund, men strax  öppnade sig himlen och regnet började vräka ner. I min plan var buss och spårvagn hem inräknad, vilket passade väldigt bra med tanke på vädret. Algot tyckte det var maxad spänning när vi hoppade på bussen, så grymt mycket roligare än att sitta fastspänd i en bil när man ska ta sig fram!

image

Nu sover han middagsvila och jag ska passa på att städa lite. Ikväll ska jag träna igen och ser fram emot passet. Jag har verkligen hittat in i ”flowet” igen och har lite nya utmaningar på gång och det känns väldigt motiverande. Berättar mer lite längre fram 😉

Ha en fin dag, trots regn och rusk!
Kram

Postat med WordPress för Android

Lyx för en småbarnsmamma

image

Idag tog jag tillfället. Jag kan inte riktigt minnas när det var sist, men efter morgonens träning hade jag en stund över innan jag skulle börja jobba och smet in på ett franskt café som ligger i närheten.

Att sitta helt själv med en kopp kaffe och bara låta tankarna komma, att lyssna på sorlet och julmusiken i bakgrunden kändes riktigt lyxigt . Missförstå mig rätt nu, jag är så innerligt glad och lycklig över familj, barn och man, jobb och träning…men att just få en liten paus mellan alla måsten och tider att passa, att stanna upp och reflektera..

Och så var ju kaffet väldigt gott 😉

Ha en fin dag!

Postat med WordPress för Android

Inspiration

Häromdagen slog min tyngdlyftarvän Carita Hansson till igen med nya rekord, 112 kg i stöt och väldigt nära 94 kg i ryck. Vilken tjej!

Efter att ha läst hennes blogg och sett klippen på lyften idag så blev det tyngdlyftning på mitt träningspass idag .. och om det var dosen av inspiration eller gårdagens julbord som gjorde sitt, eller en kombination låter jag vara osagt, träningen gick iallafall väldigt bra och det känner att jag börjat komma en bit på väg nu. Det är en härlig känsla!

Nu ska jag iväg och jobba,

 

Ha en härlig dag!

Guldkorn

Häromdagen fick jag en kommentar under ett pt-pass, eller komplimang kanske man ska kalla det. Personen utbrast:

-”Har du jobbat mycket med att lära ut? Menar, du är ju så super pedagogisk?”

Jag blev jätteglad för de orden, eller egentligen främst för att jag lyckades förmedla känslan i övningen, något som först verkade ”jättesvårt” var plötsligt helt överkomligt..och roligt!

Stunder i livet jag lever länge på :-)

Postat med WordPress för Android

Girlpower

Idag har jag haft tyngdlyftningsträning på Seminoff för ett par grymma tjejer, Fia Reisek, Sara Nyberg och Johanna Isaksson, alla armbryterskor med VM medaljer i ”bagaget”.

Det var jättekul att träffa dem igen och de gjorde riktigt fina lyft :-)
Det är verkligen inspirerande att träffa människor från andra sporter och diskutera träning, inte minst nu när jag bestämt att gå in lite mer för brytningen.

..och så har Seminoff mössorna kommit!

image

Seminoff såklart!

Kram!

Postat med WordPress för Android