Monthly Archives: november 2013

Hur gick det?

Då var det gjort! Min debut i armbrytning är avklarad och det känns himla skönt, jag var som bekant väldigt nervös igår inför matchen,de där tävlingsnerverna.. men lyckas med bedriften att vinna 3 av 3 matcher i vänstern mot Lisa Skoglund från Stockholm .Jag kan fortfarande inte riktigt fatta det..

Jag är väldigt glad över att jag fick chansen att vara med, ett stort tack till Anders Axklo samt till Fia Reisek och Johanna Isaksson för stöd och hjälp, ni är bäst!

Nu ska jag börja prioritera armbrytningen lite mer, det här var verkligen jättekul!

:-)

Vad har jag gett mig in på?

Om en liten stund skall jag bege mig ner till stan för att vara med i en tävling i armbrytning. Just nu undrar jag vad jag gett mig in på.

I samband med Fitnessfestivalen som går av stapeln i helgen hålls även en stor armbrytningstävling, ”Armwars super series” där den yttersta eliten kommer att göra upp och som senare kommer att visas på Eurosport.
Ikväll hålls ”Armwars coming talent” på Rockbaren här i Göteborg, fritt översatt en talang tävling.  I förrgår blev jag uppringd av förbundskapten Anders Axklo som undrade om jag kunde tänka mig att ställa upp? Med viss övertalning av Stefan (!) så tackade jag ”ja”.

Just nu önskar jag att jag hade lagt ner betydligt mycket mer tid på armbrytningen, har ca ett pass i ryggen jag gjorde för ett par veckor sedan.. Tjejen jag ska möta är en etablerad brytare som enligt källor är väldigt duktig, så det blir en utmaning. . Det får gå som det går, framförallt är jag väldigt smickrad och glad över att ens blivit tillfrågad.

Nån gång ska vara den första och nu är det dags för mig att debutera i armbrytning.  Snälla, håll alla tummar i världen, jag är jättenervös.. (som alltid innan tävling)

Nu hoppar jag på spårvagnen mot stan.

Kram! ♥

Gäääsp

Zombiedag. Kom hem strax efter 10 imorse efter 18 timmars arbetspass, har inte blivit mycket sova här hemma, men nån timma har jag lyckats slumra till. Bara att peta i femman och dricka lite mer kaffe. Jag får försöka sova när Algot sover sin middagsvila, men just nu ser det ut att dröja, det är full fart på honom och han var överlycklig imorse när jag kom hem! Jag gillar egentligen inte alls att vara borta ”så länge” och tror ibland att jag längtar ihjäl mig efter familjen när jag är på jobbet..och det var inte utan att det kom en tår i ögat när han kom springande. Älskade lille son! ♥ Stefan brukar skratta åt mig för att jag är så ”hemkär”, vilket jag nog faktiskt är. Jag älskar att vara hemma med familjen och vill helst inte missa en sekund av Algots uppväxt.

Stefan ska strax gå och träna och vi avlöser varandra när han är tillbaka, då smiter jag ner på Friskis och kör mitt benpass. Ikväll blir det iallafall (helig) familjetid, väldigt efterlängtat.

Ibland känns tillvaron som ett ekorrhjul med alla tider som ska pusslas ihop,..planera, planera, planera.That’s life!
Just nu ser jag fram emot nästa helg då Fitnessfestivalen hålls här i Göteborg,  då ska vi passa på att gå, hela familjen! Dessutom träffa goda vänner och gå på Lisebergs julmarknad. Sweet!

Ha en fin dag,

Stor kram
Jossan

mobilbloggat

T-R-Ä-N-I-N-G-S-V-Ä-R-K

Hujedamej vilken träningsvärk jag har idag, känner mig helt överkörd! Ont när jag reser mig, ont när jag skrattar.. Igår körde jag marklyft med 5☆5 upplägget, väl beprövat och effektivt. Trots att kroppen legat på sparlåga mer eller mindre senaste året så känns det som den svarar väldigt bra på träningen nu. Jag har börjat kunna lägga på lite mer vikt i basövningarna och satt upp ett 10 v mål tillsammans med Stefan. Träning 3 dagar i veckan, ett program som jag själv satt ihop, så får vi se vart det bär.

Just nu är jag ganska ”leabröten” men med tillförsikt :-)

Ha en fin dag!

Torsdagstankar

Veckorna flyger iväg och jag  står som vanligt handfallen inför att tiden bara rusar iväg, det måste vara något som händer med ens tidsuppfattning när man får barn? Till jul är Algot 1,5 år, känns inte alls så länge sedan jag vankade fram som en pingvin med min stora mage och väntade på att lilleman skulle komma till världen..

Dagarna avlöser varandra med jobb, dagis, och lite träning, känn som ett ekorrhjul ibland, men så är livet. Jag skulle aldrig vilja byta tillbaka till tiden förr, det här är livet jag älskar att leva och Algots födelse har berikat livet på så många sätt. Älskade lille Algot, om jag kunde plocka ner månen åt dig så hade jag gjort det.

I skrivande stund är jag hemma, Algot sover sen middagsvila, han skulle absolut inte sova middag och det tog en stund innan han kopplade av.Vi har bakat småkakor idag, Algot och jag. Hittade mammas gamla recept och gjorde några plåtar med finska pinnar och”jitterbuggare”. Han älskar att vara med och pyssla i köket och att det blev mjöl överallt, spelar mindre roll 😉

Det blir en känsla av nostalgi när vi håller på, jag är själv uppvuxen med att mamma alltid bakade och lagade mat, storkok och plåtar med bröd och kakor i långa banor. Det är fina barndomsminnen och det blir en känsla av att uppleva allt igen.

Ha en fin dag!

Kramar Jossan

 

På tal om barn och föräldraskap så  läste en bra artikel som jag delar här i bloggen, väl värd att reflektera över.

Klicka!