Monthly Archives: oktober 2013

Sockerbagaren

Under eftermiddagen har det varit riktigt höstväder här, regn och blåst, så vi passade på att hålla oss inne och baka. 
När hushållsassistenten gick igång klappade Algot i händerna och skrattade av förtjusning.  Det här med att baka är en höjdare!

image

Det blåser!

Just nu blåser det full storm här i Göteborg och mer är att vänta om man skall tro väderrapporterna. En klass III varning är utfärdad och jag hoppas att det snabbt drar vidare. .

image

Stormen Simone drar in över Göteborg.

Friskis!

Nä,det funkar inte att slarva med träningen, det gör ont både här och där efter jobbet om dagarna så jag har minsann fått inse att jag måste hålla igång, även om motivationen är lite dalanade emellanåt. Jag gillade armbrytnigsträningen jättemycket, men tyvärr ligger deras pass ofta när jag jobbar, så det är knepigt att få ihop, iallafall varje vecka.

Igår bestämde jag mig för att provträna på Friskis och Svettis som ligger ett kvarter nedanför där vi bor. 250 m, no excuses! På Seminoff kör jag nästan alltid själv och är kanske inte det bästa alla dagar.. Jag blev glatt överraskad över anläggningen, det fanns precis vad jag behövde, dessutom en massa roliga klasser. Det kanske blir en nytändning, om än på ett helt annat plan än förut,känns lite som att vara tillbaka tio år i tiden då jag jobbade på Apladalens Sportcenter i Värnamo. En bra känsla!

:)

 

 

 

 

Full fart

Bloggen har hamnat lite i skymundan sista tiden, det är verkligen full fart nuförtiden och funderar ibland på att lägga skrivandet på is. Förutom en envis förkylning som tagit lång tid att bli kvitt så är allt bra, Algot har ”peppar peppar” klarat sig från baciller och han röjer mer än någonsin, att börja på dagis har verkligen satt fart på utvecklingen och för varje dag kommer nya saker och påhitt 😉 Det är verkligen jättekul och han är en liten bestämd herre med stor aptit på livet! Stefan säger ibland att jag mött min överman i envishet 😀

Tiden kretsar mest kring familj och jobb nu, träningen har halkat rejält på efterkälke men det känns faktiskt ok. Jag har helt tappat drivet och skulle verkligen behöva en knuff, eller kanske bara acceptera att ”var sak har sin tid”. Tankar och intresse ligger istället på hästar och ridningen.  Jag har fått en riktig ”hästdepression”, saknar hästlivet så det gör ont i hjärtat.
Jag är glad över att det går så bra med Filur för Hanna, hon är en perfekt ryttare för honom och kanske blir det så att hon köper honom nästa år, vi får se. Jag har (äntligen?) insett mina begränsningar som småbarnsmamma, det kommer bli svårt för mig att matcha Filur med träning och tävlande på den nivå han ”kräver” , både ekonomiskt och tidsmässigt och har börjat fundera på andra alternativ, ambitionerna måste ju vara anpassade med verkligheten, nu måste hästlivet i första hand  fungera med familjelivet och mitt jobb och jag får sänka förväntningarna på mig själv och vad som är möjligt.

Häromdagen var jag ute i Björlanda och provred min fina vän Veronicas islandshäst Skuggi, så himla kul! Där öppnade sig en ny värld och utmaning :-) Jag har verkligen fått upp ögonen för islandshästen efter passet, det är verkligen en stor häst i liten förpackning! Det är helt annorlunda än ”vanlig” ridning på ”stor brun häst” (som islandsfolket säger) så svårt och häftigt på samma gång! Jag kanske byter bana? 😉

image

Stor kram
Jossan

Prosit!

Bloggandet har har hamnat långt ner på listan sista tiden, jag har jobbat ganska mycket (se tidigare inlägg) och därpå dragit på mig en superförkylning, precis som ett brev på posten. Någon träning har det inte blivit av förklarliga skäl och har bara försökt vila och ta det lugnt för att bacillerna skulle släppa taget om mig och kunna jobba. Det där med att ”träna lite lätt” -grejen har jag släppt, det brukar bara dra ut på eländet. Jag har provat.

Ha en fin dag!

Kram J