Monthly Archives: augusti 2013

Dagens pass

..eller kvällens kanske man ska säga.Jag hann klämma in 45 min marklyft efter att Stefan slutat jobba, kort och effektivt. Idag tränade jag sk ”speedmark” med gummiband för att bli mer explosiv och avslutade med kompletterande kettlebells övningar för att stärka svaga länkar. Jag har ju den stora ”förmånen” att ha Stefan, inte bara älskad sambo utan också som coach. I sitt jobb som skadeterapeut har han full koll, så det känns tryggt att träningsuppläggen också innebär att träna för att vara ”hel” och förekomma skador.

Jag hoppas ha tid att lägga upp lite klipp framöver, så du lättare kan följa min träning. En del uttryck och övningar kan vara lättare att se än att läsa. Inte minst för din skull, pappa! :-)

Må gott

Kram

Här en artikel om gummibandsträning.

Styrkelyft

..Om allt går vägen i höst, om jag hinner träna så mycket som krävs med hänsyn till jobb,vardagsliv med tvätt, blöjbyten, snor och tvätt- och utan att inskränka på familjen så har jag bestämt att tävla nästa säsong. Jag har satt ett mål, utan att pressa mig själv för mycket.

Jag ska köra styrkelyft (klassiskt), även om jag kör lite tyngdlyftning parallellt. Jag behöver få upp grundstyrkan igen efter mitt (livs längsta) uppehåll och det blir ett mål att se vad jag kan göra på tävling. Läget idag är helt annorlunda än innan jag fick barn, dygnet kretsar inte bara kring träning utan så mycket annat som måste tas hänsyn till och prioriteras, tävlandet blir ”på skoj”och  att se vad jag kan göra efter mina förutsättningar och att jag har ett starkt stöd på hemmaplan, betyder mest av allt.

 

Nu kör vi!

 

 

Stolt

Han är så himla fin, min Filur! Den här bilden skickade Hanna till mig igår.
Det har snart gått 2 veckor utan Filur.Känns konstigt, tomt. Saknad.
Även om jag fyller ledig tid med träning så tänker jag mycket på honom.. Men allt har sin tid, han har det superbra och i veckan åker jag och hälsar på.

Kram!

image

En stor dag

Idag började inskolningen på dagis för Algot, en stor dag! Det gick jättebra och han verkade tycka det var toppenkul.
Vi har turen att ha fått plats på dagis precis över gatan och är en väldigt populär förskola här i Örgryte, så det känns verkligen väldigt lyckosamt. Dessutom har de ”Hälsoprofil” i sin verksamhet, något som jag såklart uppskattar särskilt mycket. :-)

image

Första dagen

Benpass

Igår körde jag veckans böjpass på Seminoff tillsammans med Stefan, min kompis Thilda och hennes sambo Daniel.

Det är riktigt kul när de kommer och tränar, kul med tjejsällskap framförallt annars tränar jag ganska mycket själv. Knäböjen gick bra, var uppe på 130 kg och det känns att kroppen börjar komma tillbaka igen efter uppehållet.

Nästa pass blir marklyft.

Må gott!

image

Det var inte lätt..

..men jag vet att det blir bra! Idag var vi och hälsade på Filur hos sin nya ryttare Hanna.Det här gått ett par dagar och det var roligt att se att han redan trivs så bra. Han tar allt med ro, men jag skulle ljuga om jag sa att det bara känns bra. Fy, vad jag saknar honom..och det har inte ens gått en vecka. Att jag alltid ska vara så känslosam!

Jag satt upp och red lite för att Hanna skulle kunna se lite hur jag ridit honom och för att lättare kunna få en bild av honom, därpå satt hon upp och det såg väldigt bra ut. Jag tror han är väldigt nöjd i val av reservmatte.

Filur kommer få det jättebra under det här året och Hanna är verkligen toppen, det är bara jag som ska vänja mig vid faktum.

Nu ska jag iväg till jobbet,

Hojhoj !

image

Hanna på Filur tidigare idag. Stefan, Algot och Hannas ena dotter som supportrar.