Monthly Archives: juli 2013

Mina älskade

image

Idag var hela familjen med mig ute i stallet för att titta till Filur. Mysigt när alla är med :-)

När jag skulle ta in Filur från hagen kom han galopperande i full fart och gnäggade. Jag blev alldeles varm i hjärtat..fina häst!  Idag har jag väldigt svårt att tänka tanken att skiljas från honom.

På tisdag skall jag sätta igång honom lite försiktigt, det blev lite förskjutet och tog några dagar extra eftersom han fått en hovböld, men nu är allt ok igen.  Ser så mycket fram emot att rida igen!

 

Kram :-)

Workshop

Igår hade jag workshop i ämnet marklyft på Seminoff för ett gäng härlig träningsmänniskor. Det var en trevlig uppslutning och jag tror att de var nöjda när de gick hem, kanske fick de några nya tips och infallsvinklar att använda i sin träning.

Det känns väldigt roligt när folk hör av sig och vill boka på det här sättet, utan att jag annonserat eller ”gått ut ned kursen”.  Inte minst är det en stor glädje att få träffa glada entusiastiska människor, det är en ynnest bara det!

:-) 

Å lite träning!

Jag har nu kommit halvvägs in i mitt marklyftsprogram och är nu inne på tredje veckan, än så länge känns det riktigt bra. Kroppen svarar bra på träningen och det känns kul att vara igång igen! När det här programmet är till ända väntar nästa upplägg vilket kommer bli lite mer specifikt och jag börjar redan se fram emot det.

Mentalt sett känns träningen väldigt rolig nu, istället för som jag tidigare gjort, stressat och jagat mycket över att PRESTERA har jag börjat lära mig tänka i andra banor, utmana mig själv, för min skull, för att jag tycker det är kul.

Jag tror att genom att jag nu har familj och är mamma faktiskt gör mig till en bättre idrottare, jag har annat i livet nu än bara träning 24/7 . En balans i livet.

image

Senaste dagarna

Häromdagen var vi på födelsedagskalas hos Algots kusin Anton som fyllde 4 år. Det var en jättetrevlig liten tillställning och kul att se de små kusinerna leka tillsammans.

image

Såpbubblor och dajmglass!

image

Provade Antons lilla bil

I helgen var vi vid havet ute vid Åsa och badade, en underbar dag!

image

Gissa vem som var först i vattnet?

image

Lycklig liten Algot

Kram!

Det tar emot

Det är svårt, jobbigt och tufft att ibland inse vissa saker, som att man inte är mer än människa och att man ibland tvingas prioritera. Jag talar om min häst, min Filur.

Mammaledigheten är över och det är dags för dagis och att jobba heltid igen, att bo mitt i Göteborg och ha häst uppstallad utanför stan med trängselskatter, köer och inte minst tiden det tar att komma till stallet tenderar mer att vara en stress än ett nöje. Filur är en otrolig talang och hästägande kräver sina timmar. Just nu känner jag att jag inte kan ge honom den tid han förtjänar för att utvecklas.

Mitt liv ser annorlunda ut idag och att ta vara på tiden med Algot och Stefan när jag är ledig känns oerhört viktig och därför har jag beslutat mig för att ta ett break från hästägandet och sälja eller låna ut Filur en längre period.Nu hoppas jag hitta ett riktigt bra hem åt honom och en duktig ryttare som kan ta tillvara hans kvalitéer.
Det känns inte alls roligt, men det är väl som uttrycket säger,

”Allt har sin tid” .

:(

Första doppet

Igår var vi på ”Fitness dagen” i Varberg och på vägen hem stannade vi vid Åsa havsbad för att båda och så att Algot fick doppa sig.
Som han älskade det! Det är en perfekt badstrand för barn, långgrunt och stor strand att springa på :-) Dit åker vi fler gånger!

image

Härligt!

Kram!

en stund över

Algot sover middag och jag passar på att skriva några rader mellan tvätt och matlagning,I förmiddags var vi på stranden och badade, höll nästan inte på att få med mig Algot hem, jösses vad han ääääälskar vatten!

Senare o eftermiddag åker vi ner till Seminoff för träning. Jag sliter på med mitt markprogram och det börjar kännas i kroppen, men det är riktigt kul.Känns som om kroppen börjar ”komma tillbaka ”på riktigt nu och den där glädjen till träningen har kommit tillbaka på riktigt.

 

Ha en toppendag! :)

Kram

 

 

 

 

 

Hey ho let´s go!

Man ska aldrig säga aldrig heter det ju och uppmuntrande kommentarer från olika håll som ” Håll fast i styrketräningen”, ” Träningslusten kommer tillbaka, det är bara nu” , ”Allt har sin tid”. .har kommit från vitt skilda håll när jag haft svårt att motivera mig.

Ja, inställningen till träningen har varit lite skiftande sedan jag blev mamma och för en tid sedan hade jag en mega (MEGA ) dipp som jag skrev om och träningen kändes mest som en stor press att leva upp till. ”Allt har sin tid” stämmer verkligen och att jag tog ett riktigt break från allt gjorde nog sitt, nu har glädjen återvänt och jag tränar på flitigt med glädje.

Jag har på något sätt fått en nytändning och har nu påbörjat ett 6 veckors uppbyggnads program i marklyft, ” Russian deadlift routine” och det skall bli spännande att se vad jag landar på efter dessa veckor, det är helt annorlunda än vad jag tidigare kört så det skall bli kul att testa.

 

image

Hey ho, let’s go! :)