Monthly Archives: april 2013

Göteborg Horse Show

image

Idag har Algot och jag i sällskap med Veronica varit på Scandinavium och mässan. Vi fick varsin fribiljett av Caro i stallet som jobbar där hela veckan. Supersnällt! Egentligen ska jag gå på fredag kväll, men en dag extra tackade jag såklart inte nej till. 😉

image

image

Det var riktigt roligt och vi hittade en del fynd, roligast var ”badkaret” tyckte Algot, en tanker där man vattentränar hästar. Filur fick klara sig utan den detta året, men bubblorna var klart intressanta om man frågade Algot.

Självklart skulle Algot ha med sig en liten häst hem :)

Kram!!

bloggat från mobil

Hipp Hipp

Idag fyller jag 35 år, trettiofem år!! Hur gick det till?? Dagen började bra, Algot lät mamma få sovmorgon ända till halv åtta, vilket var jätteskönt.. Svärmor är på besök så jag kunde åka ut tidigt till stallet och rida, lovely! Ikväll skall vi ut och äta, Stefan och jag, det skall bli riktigt mysigt!

Men hu.. jag börjar lämna mig gammal..!

Kramar!!!

På tal om träning

Efter mitt inlägg igår beskrev jag hur jag knappt rört en stång eller hantel de senaste tio månaderna, desto mer tränade jag under graviditeten. Jag hittade ett klipp som Stefan satt ihop från ett pass då jag var i sjunde månaden.

Roligt att se såhär efter att Algot kommit till världen :)

Nu skall jag sätta igång och städa lite, svärmor kommer på besök i eftermiddag och stannar ett par dagar och det skall bli jätteroligt att hon kommer ner. Ska fixa med tårta också, för imorgon fyller jag år, hela 35 .. var sjutton tar tiden vägen?

Ha en fin fin dag :)

Kram!!!!

Att byta latte mot proteindrinkar

Nu har jag tagit mig i kragen och satt igång med träningen igen. Det har varit några månader då jag inte haft det minsta intresse för att träna och hellre fikat latte och kaka… jag har haft mitt livs längsta träningsuppehåll, men har ändå varit skönt och säkert också behövt tiden för att komma in i mammarollen och den omställningen som blir när man får barn. Nu börjar suget komma tillbaka (utan att för den delen har planer på någon elitsatsning) jag tar en dag i taget och har börjat träna på ett gym några kvarter ifrån där vi bor, Active wellness. Jag kör på Seminoff också, men tiden för att både jag och Stefan ska hinna träna efter arbetsdagens slut (när han slutat)är begränsad , det är Algots ”läggtid” och därför började jag kolla upp gym med barnpassning och upptäckte att det gymmet som låg närmst tog emot barn från sex månaders ålder. Vid närmre koll såg jag att Friskis & Svettis i stan tog emot ända ner till fyra månaders ålder..! Inga ursäkter för att inte träna alltså, alla är vi olika, personligen hade jag nog inte lämnat Algot när han var så liten, men det är bra att möjligheten finns.
Förra veckan var jag nere på Active för att hälsa på med Algot så han fick bekanta sig med barnvakterna och se om det överhuvudtaget skulle funka med att lämna honom där,hade det inte gjort det så hade jag struntat i gymmandet, Algot går före allt. Han hänger ju alltid med mig på dagarna och vi har aldrig lämnat bort honom så jag var lite kluven över hur det skulle gå, men samtidigt hade det varit en bra början till ” inskolning” om det funkade, han är ju snart ett år och det börjar dra ihop sig mot dagis.

Det gick superbra! Han tyckte det var jättekul och brydde sig inte det minsta om att jag smög iväg en liten stund, han hade fullt upp med nya leksaker och roliga kompisar och tjejerna som passar är jättegulliga. Det är härligt att se att han är så trygg och framåt, nyfiken på allt!

Nu kör jag två, ibland tre dagar på nya gymmet och de ”tunga” passen får bli på Seminoff när Stefan kan ”passa”mig. Det känns riktigt bra och kroppen svarar fort, jag har aldrig varit ifrån träningen så här länge som nu men det där med muskelminne,det stämmer faktiskt. Jag väger nu tio kilo mindre än före jag blev gravid, såklart har jag tappat massa styrka men nu känns det som ett roligt ”projekt” att komma i lite bättre form och träna för att må bra, jag har ju dessutom ridningen och det är träning det med. :)
Nu ska vi göra oss i ordning, Algot och jag,det är dags för träning igen ( och bus och lek för Algot!) :)

Hoj hoj!

Mobilbloggat (med risk för stavfel)

Bona Curatio

Idag har jag varit på behandling hos Thilda Andersson på Bona Curatio här i stan. Thilda är massör och snart färdig osteopat, grymt duktig, noggrann och jättetrevlig! Nu känner jag mig som ny (!) och kan verkligen rekommendera Thilda om du söker en duktig terapeut.

Kika in på hemsidan

Träningssug!

Våren har hitintills inte bara inneburit pollenallergi och fågelkvitter, suget för lyftning har också vaknat till liv.
Den senaste veckan har blivit allt annat än som jag tänkt, bilen har varit på verkstad och det har dragit ut en massa på tiden, .. nu har nästan en hel vecka gått utan ”Skruttibangbang”..Suck vad jag är less på gamla bilar! Jag har inte kunnat ta mig iväg till stallet så Filur har fått en ofrivillig vilovecka , men säkert inte helt utan nytta, han har gått så bra sista tiden och är trots allt bara 4 år. Ett jättetack till min stallkompis Veronica som skött häst och stall den här tiden. Vad skulle jag göra utan dig?

Istället har jag kunnat ägna tiden åt att själv träna och idag körde jag ett lyftarpass, faktum är att det kändes riktigt bra! Med ens börjar tankarna snurra om att börja träna lyftning mer aktivt igen, jag saknar det faktiskt och inspireras verkligen av de duktiga tjejerna på EM i tyngdlyftning som just nu pågår i Albanien.

Känslan av träningsglädje är det jag tar med mig av den här dagen , något som lyst med sin frånvaro en längre tid.

Återstår nu bara att se om jag kommer upp ur sängen imorgon 😉

image

Kraaaam!

Workshop

Intresset för tyngdlyftning bara växer och växer, kanske för att crossfit blivit så populärt? Jag tycker att det är riktigt kul och att allt fler hör av sig och vill lära.

Igår hade vi en workshop i tyngdlyftning på Seminoff, ett gäng duktiga tjejer som imponerade! Deras entusiasm var verkligen smittade och hoppas att jag lyckades så ett litet frö att fortsätta lyfta.

image

Coola brudar med härlig inställning!

Efter avslutad träning passade jag på att köra ett lyftar pass själv också – medan träningsglädjen låg i luften :-) Idag är det dags för nästa pass, tror träningsglädjen kom med vårsolen?

Ha en trevlig helg!

KRAM

Vill du också prova? Kolla gärna in gruppen ”Seminoff Sports” eller kontakta mig direkt via mail för tidsbokning. josefin@seminoff.se