Monthly Archives: mars 2013

Full fart!

De senaste två helgerna har det varit fullt upp på Seminoff, Stefan hade föreläsning förra helgen tillsammans med Kajsa Boström, (meriterad dressyrtränare för er som inte är insatta). Temat var ”Kroppskontroll på marken och i sadeln”,  seminariet blev väldigt uppskattat och jag tror alla gick hem med lite att fundera över. Ofta fokuseras så väldigt mycket på hästen,” det är hästens fel” men många glömmer sin egen del i teamet, hur felaktig hållning från piloten, obalans och snedställning kan ge (ger) felaktiga signaler och hur detta påverkar både häst och ryttare. Ett väldigt intressant tema och jag tror detta kommer att ge ringar på vattnet.

Även den här helgen rådde full aktivitet, vi hade besök av ”Team armsportelite”med flera av Sveriges bästa armbytare som häll träningsläger i Göteborg. På lördagen höll Stefan workshop och söndagen ägnades åt träning på Slottskogsvallens gym där Janis Amolins , 3 faldig världsmästare från Riga höll träning. Janis är även sedan årsskiftet  tränare för herrarna i armsportförbundets elitsatsning.

Helgen blev väldigt lyckad och det var väldigt trevligt att träffa alla deltagare, roligt att det är så mycket tjejer i teamet!  För att nämna några , Sara Nyberg (även mycket duktig ryttare!), Fia Reisek och Hedi Andersson  ”Armbryterskan från ensamheten” . Riktigt coola brudar!

Vi hälsar teamet hjärtligt välkomna tillbaka för ett uppföljande läger och då även med tyngdlyftning.

I Stefans blogg kan du läsa mer om helgen :)

 

Kram Jossan

Första hoppträningen


Hoppträning för Jenny Keller.

Det var med lite fjärilar i magen som jag satt upp i sadeln för vår första hoppträning, jag och Filur, mest nervös var jag för att det var ett tag sedan jag hoppade för tränare, senast innan jag blev gravid.. men väl igång så flöt det på bra. Det var mycket nytt för Filur, olika bomövningar och linjer han inte gått förut, men han gjorde det riktigt bra och hoppa, det gillar han!

Jenny som jag tränar för är etablerad fälttävlansryttare och tränare och det kändes väldigt bra att rida för henne, jag gillar hennes ”tänk”. Nästa vecka blir det uppehåll för mig, men veckan därpå ska vi vara med igen. KUL! :)

EM i fälttävlan

Den 29 augusti -1 september kommer i EM i fälttävlan att hållas i Malmö, självklart ska jag dit!

”Fälttävlan är ridsportens “triathlon” där män och kvinnor tävlar på lika villkor i de tre momenten dressyr, terrängritt och banhoppning. Det är en sport som ställer mycket höga krav på snabbhet, styrka och smidighet — hästen måste vara i absolut toppform för att klara ett mästerskap som kan vara i 3 — 4 dagar. Och kanske viktigaste är samarbetet och förtroendet mellan häst och ryttare. Ibland brukar fälttävlan beskrivas som ridsportens formel 1 ”

(Malmö Eventing)

Mer om arrangemanget kan du läsa på Malmö Eventing

 

 

Dressyr!

Idag har jag varit på träning med Filur, jag fick tillfälle att träna för Traudi Björling B-tränare i dressyr med gedigen kunskap och erfarenhet;

”Traudi har tagit tysk beridarexamen och tog tre år senare även mästarexamen,som ger henne behörighet att själv utbilda beridare. Mästarexamen är den högsta yrkesutbildningen man kan nå i Tyskland inom ridutbildning. Har även tävlat och utbildat många hästar i alla grenar, främst i dressyr, vunnit det tyska bundeschampionatet i dressyr och klasser i hoppning och drivit egen ridskola och tävlings- och utbildningsstall mm. Sedan flytten till Sverige 1991 har hon avlagt svensk B-tränarexamen, varit landslagstränare för det svenska ponnylandslaget i 7 år (93-99), arbetat som dressyrlärare på Strömsholm (98-00) och i 7 år varit på ridinstruktörsutbildningen på BYS-SLU i Skara för ridlära,och instruktörskunskap (99-05).”

(Saxat från Stall Hagelyckan)

Jag är verkligen tacksam över att jag fick chansen att rida, det var första dressyrträningen för Filur och för mig var det också ett tag sedan, senast innan jag blev gravid. Traudi kommer till Björlanda/ Torslanda en gång i månaden och jag hade satt upp mig som reserv om någon av de fasta eleverna inte kunde vara med. Idag red vi! Det var verkligen intressant och lärorikt,  vi jobbade främst med på fokus sits och tempo. Jag har ridit själv ett tag nu och då är det lätt att man lägger sig till med lite egna ”olater”, men med Traudis små justeringar hittade jag en väldigt bra känsla, tillbaks till min ”gamla grundridning”.Hon gillade F, att han var väldigt atletisk, hade bra mekanik, takt och balans och han gick riktigt bra på slutet, en otrolig skillnad. Det var med ett stort leende vi traskade hem till stallet, vilken glädje!

Nu har vi lite att jobba på och ser fram emot att få rida vid fler tillfällen :) Om tre veckor är hon tillbaks i Göteborg igen.

1000 Tack Traudi!

Seminarium

Idag hålls ett seminarium på Seminoff , ”Kroppskontroll på marken och i sadeln” i samarbete med Kajsa Boström, B-tränare i dressyr. Det skall bli riktigt intressant !

Återkommer om dagen lite senare, nu är det frukost, stall och fix i lokalen med fika innan åhörarna kommer.
Continue reading

Hemma igen

Sent igår kom vi hem efter att ha spenderat helgen i Dalarna hos mina svärföräldrar och som vanligt går tiden alldeles för fort, det känns som om man precis hinner komma dit innan det är dags att åka hem,, men det tar ju sina(6)timmar att köra också. Algot var jätteduktig både på resan upp och det, det var bara sista biten som han ledsnade på att åka, men det är ju förståeligt.

Stefans bror med familj var också på besök och det var riktigt kul att ses igen och hann trots att helgen rusade iväg umgås en del, ätit gott och hunnit vara ute en del i snön och jag har fått soooova ut (!) Det är skönt att se att Algot har så kul med sin Farmor och Farfar och kunna koppla av lite från mammarollen . Jag älskar Algot över allt annat, men ibland kan det vara skönt att få vila och ladda batterierna, hemma går allt -i-ett .

Tusen tack för en jättemysig helg! :)

Kram!

Pulkaåkning!

Följ mig på Instagram!

Instagram