Monthly Archives: februari 2013

Ett annorlunda möte

image

Förra helgen tog vi en skön promenad i Slottskogen i ett lite kyligt vårväder. Passade på att stanna till och hälsa på hos pingvinerna. ”Spännande”, tyckte Algot, fascinerad över de små djuren. Tror nästan att den här pingvinen tyckte detsamma.

Miljöträning

I fredagskväll tog Veronica och jag en skrittrunda till Torslanda ridklubb, den ligger bara 20 minuter från stallet, så det blev en lagom runda på kvällsskvisten.
Det var första gången vi red i mörker och trafik men det gick jättefint, han har ett otroligt psyke!

När jag kom hem började jag känna mig dålig,ont i hela kroppen och fick hög feber. Influensa, så typiskt.Idag söndag morgon känner jag mig mycket bättre, men fy vilken pärs! Nu vill jag va piggelin igen.

image

Lite sen sist

Tiden går så fort, har knappt hunnit att skriva här sista tiden. Allt är bra iallafall, det är full fart på Algot och man får vara efter honom heeeela tiden, allt skall undersökas, stoppas i munnen, klättras på, hängas i 😉  Det är full fart, inte mycket stillastittande precis, så när väl kvällen kommer och jag kan sätta mig ner i soffan är det inte alltid bloggandet som prioriteras. Det är ändå en rolig tid, varje dag händer det något i hans utveckling och det känns som om man inte vill missa en sekund, den här tiden kommer ju aldrig tillbaka.På fredag fyller han 8 månader och jag kan inte fatta hur tiden har kunnat gå så fort!

Jag kommer börja jobba lite framöver, Stefan ska vara lite pappaledig och jag känner att trots att det är supermysigt att vara hemma med Algot, så saknar jag att jobba. Jag har lite saker på gång, men väntar med att berätta innan allt är i hamn, framför allt har jag förhoppningar kring ett projekt som jag väntar klartecken ifrån i dagarna. Håll tummarna! :)

Filurs träning löper på, vi har fortsatt med markarbetsträningarna och det har gått riktigt bra, han gillar bomarbetet och utvecklas fint. Det kanske inte bara blir dressyr i framtiden.. och han har visat i löshoppningen att han faktiskt kan hoppa (!) From mars planerar jag att börja hoppa honom en dag i veckan, det ska bli riktigt kul! :) Ja och för den delen tror jag att alla dressyrhästar skulle må bra av att få gymnastikhoppa ibland.

Min stallkompis Veronica var jättegullig och gjorde en header till bloggen, jag är inte vidare teknisk så jag har inte lyckats få den på plats än, ska pilla lite med den innan Algot vaknar. Veronica är jätteduktig på film förövrigt, i vår tar hon studenten och kan inte låta bli att klippa in en trailer från en film som hon gjort, SJÄLV! Ska bli väldigt spännande att följa henne i filmvärlden, den dagen hon får en Oscar kan jag säga att hon minsann gjorde min header 😉

Det finns likheter!

I lördags var jag i Borås en runda och träffade min goda ”tyngdlyftar-” vän Cilla Nilsson som var nere i krokarna. Det var verkligen jätteroligt att träffa henne igen, det var ett tag sedan vi sågs och för er som inte vet så var det Cilla som petade ner mitt stötrekord från 2010 på 111 kg till nuvarande 112 kg 😉 Håller tummarna för att 2013 kommer ett bli ett riktigt bra år för henne, för potential för mycket, mycket mer – det har hon!

Efter fikat hälsade jag på pappa och fikade igen.. ja, är det lördag så är det 😉 Algot tyckte det var väldigt roligt att krypa runt, pappa har en mycket större lägenhet än vad vi har och just de stora ytorna var toppen tyckte Algot, full fart! Att gömma sig under köksbordet var också väldigt spännande.

Ända sedan A föddes tyckt att han varit så himla lik Stefan, de flesta har uttryckt sig, ”det är ju en liten kopia av pappa”, men nu tycker jag att man kan se lite drag från mig också (!). Pappa har ett inramat foto på mig när jag var liten och passade på att ta ett kort på det.

Visst finns det likheter!

 

Kram J

 

 

 

 

Myspys

Igår var Algot och jag i Borås och hälsade på familjen medan Stefan jobbade. En litet besök hos brorsan och hans familj och ett stopp i Borås hos pappa och faster. En ”fika-roadtrip” kan man kanske kalla det 😉

 

 

Första träningen!

Igår nådde vi ett första delmål för den här säsongen, Filur och jag. Vi har börjat träna för tränare och var med på markarbetsträning för Gunilla Johansson, en gruppträning där F var yngst. Det var mycket intryck för honom, nya hästar, mycket folk och en massa bommar och hinderstöd överallt 😉 Han gjorde det riktigt, riktigt bra. Vi red cavaletti övningar, bomserier med övergångar och avslutade med att galoppera över bommar. Han tyckte det var jätteroligt och vi fick beröm för hans sätt att lösa uppgifterna och inte minst, fokuserad och lyhörd för vad han skulle göra.

” – Honom får du förvalta väl ” . Det skall jag verkligen!

 

Filur dagen efter jag fick hem honom, 2,5 år gammal.

Filur februari 2013, snart 4 år

Han kan hoppa också! 😉

Nu skall vi jobba på en period och planerar en kortare vila kring mars,han är väldigt ambitiös och det känns viktigt att inte pusha utan låta honom utvecklas i sin takt. I juni får han sommarbete och därefter skall vi förbereda oss för kvalitetsbedömningen i augusti.

:)

Tjing!