Monthly Archives: december 2012

GOTT NYTT ÅR!!

Idag är det Nyårsafton, ett år har passerat och det har varit det häftigaste året någonsin, Algot kom till världen! Jag har blivit MAMMA, en större upplevelse än alla tävlingar i världen!Algot har gett mig ett helt annat perspektiv på livet och jag är så otroligt tacksam över att Stefan och jag får uppleva det här tillsammans. Det är först nu som jag börjar smälta allt egentligen,tiden före förlossningen var så väldigt fokuserad på just förlossningen, vilket jag sedan förstod bara var en massa oro i onödan, det gick ju hur bra som helst. När vi väl kommit hem var det verkligen en intensiv tid , omställningen att ha blivit mamma ”över en natt” och att det faktiskt låg en liten bebis bredvid en när man vaknade ..vår son!  Nu tycker jag mig ha kommit in i rollen och jag älskar verkligen mitt nya liv. Livet med familj!

2013 kommer bli ett spännande år, det ska bli jätteroligt att följa Algots utveckling, nästa år ( låter oerhört långt bort.. men det är ju redan imorgon) kommer han att börja gå, börja prata lite.. på Midsommarafton firar han sin första födelsedag :-)

 

Träningsmässigt har det verkligen varit ett ”mellanår”. Fokus att prestera och överträffa mig själv har varit som bortblåst och jag har nöjt mig med att köra nåt pass då och då, livet har haft andra prioriteringar av förklarliga skäl och det där med comeback efter förlossningen kändes inte alls lika självklart som under graviditeten. Man förändras! Jag vet att om jag verkligen vill så kan jag snart vara tillbaka och har kört lite lyftning under december när Filur haft sin vintervila. Det har känts roligt och visst kan jag sakna tävlandet, det har varit så stor del av mitt liv, samtidigt vet jag hur mycket som krävs för att satsa.. Kanske är jag färdig med vad jag gjort och vänder blad . Jag prioriterar annorlunda nu och familjen och min häst är viktigare för mig.

För Filurs del har det hänt mycket under 2012, han har ridits in och utvecklats väldigt mycket. Just nu har han en välförtjänt vintervila, men nästa vecka skall jag sätta igång honom igen och fortsätta hans utbildning under våren det ser jag väldigt mycket fram emot. Idag blir han 4 år ( man brukar säga att alla hästar fyller år på Nyårsafton)och vi  tar sikte på kvalitetstävlan under sensommaren. Spännande! Jag är väldigt stolt och glad över honom och mycket tacksam gentemot hans uppfödare Marit.

Sommarbete

Dessutom, ett år som förlovad med min Stefan, min man, bästa vän,sambo, trygghet och stora kärlek. Love u!!Tack för att du finns i mitt liv!

Hoppas att ni alla får en riktigt fin Nyårsafton och ett

GOTT NYTT ÅR!!

Kram Jossan

 

 

 

 

 

Mer jul!

I eftermiddag har vi varit i Borås och firat jul med min pappa och snälla faster Birgitta. Det var jättetrevligt, god mat och jättefina julklappar, Algot fick ett superfint plagg från Polarn och Pyret. Tusen tack!

Ikväll har jag haft kvällsfodring i stallet och nattat Filur. Så skönt det är att komma ut till stallet, jag är verkligen sjukt glad över min fina häst.

Nu sitter jag i soffan ( ja, den nya!) och slappar framför tvn med lite god mat och choklad. Stefan bar upp soffan på egen hand, vi bor på fjärde våningen utan hiss.. och ner med den gamla. Det ÄR bra med en stark man 😉

Ha en skön kväll!

Kram Joss

 

Hemma igen

Igår kom vi hem igen efter att ha firat jul i Dalarna med Stefans föräldrar, farmor och ena bror med familj. Vi har verkligen haft en toppen jul, precis sådär lagom av allt! Algot har varit på strålande humör hela helgen och lekt med sina kusiner, Ella och Nora och det var verkligen rörande att se hur kul de hade ihop. Farmor och Farfar, ja mina svärföräldrar alltså, har myst med Algot och avlastat oss lite, om man nu kan säga så. Jag ska villigt erkänna att det faktiskt var väldigt skönt att få lite sovmorgon 😉 De är helt fantastiska och vi har blivit duktigt bortskämda hela julen. Tusen tack för allt!

Nu är vi hemma igen och idag kastade vi oss ut i julrean och kom hem med en ny soffa. Ja, iallafall på pappret, imorgon ska vi hämta den. På eftermiddagen var vi nere på Seminoff och tränade, jag körde ett lyftarpass innan jag åkte vidare till stallet för att ta in hästarna och pyssla med Filur.
Nu går nästan ögonen i kors, det är hög tid att skutta i säng efter en tämligen intensiv dag. Imorgon ska jag bara vara hemma och mysa med Algot, städa och fixa,  ja och så ska vi till stallet förstås. :-)

Natti!

Julmys i stallet

Idag när jag kom till stallet hade Carro som äger stallet lämnat en liten överraskning i sadelkammaren. Så gulligt gjort! Tänk att det just är små saker i tillvaron som betyder allra mest, en tanke om att någon bryr sig.

image

Algot var i storform idag och tyckte det var toppen att hänga med till stallet. Speciellt mysigt tyckte han det var att få klappa Filur, då skrattade han och tittade med stora ögon :-)

image

Imorgon åker vi till Dalarna för att fira jul med Stefans familj, det ska bli jättemysigt.
Om jag inte bloggar något före julafton får jag passa på att önska en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Kram

Mobilblogg