Category Archives: Triathlon

God Jul!

Igår kom vi hem efter underbara dagar i Dalarna. Dagar som gick alldeles för fort, precis som tiden alltid gör när man har roligt, men jag tar med minnen av härligt julfirande och samvaro med de bästa, familj och svärföräldrar. Jag hade en liten förhoppning om snö under julhelgen, men det blev en grön julafton till trots. Igår när vi reste hem, bestämde sig vintern för att slå till, rejält – och det blev dryga timmars körning hem i snökaos genom Sverige. Otäckt att passera flera olycksplatser med ambulans på plats. Barnen var trots lång resa jätteduktiga och vi kom hem välbehållna.

Mellan julemys och pepparkakor hann jag med en del fina pass uppe i norr. Fick ynnesten att låna svärfars värstingracer och drog iväg längs vägarna i storslagen natur och fick ihop en del mil i veckan som gick. Dalarna är vackert. Oerhört vackert. Jag älskar lugnet, tystnaden, de vackra torp och gårdarna, naturen.

image

Morgonlöpning

image

I väntan på tomten..

image

Lerigt pass i skogen på mtb

image

Toppen att vara hos Farmor och Farfar!

image

Rullskidor! Ja, faktiskt! Klurigt men roligt.

Nu är det dags att packa upp, tvätta och komma i ordning här hemma. Det blir en del packning på resande fot med en liten familj. Snön ligger kvar här i Hindås och vet en liten kille som kommer att bli överlycklig när han drar upp rullgardinen. Laddad för pulka och chokladmjölk i backen!

Må väl ?

Kram

Höstigt

Hösrrusk utanför fönstret. Det där novembervädret kom till slut.Tycker annars att hösten har varit otroligt generös med sol och milda temperaturer, det är ju trots allt inte långt kvar till december och första advent!

Dagarna avlöser varandra och det känns konstigt att tänka på att jag för fyra månader sedan gick omkring höggravid. Tiden har gått så vansinnigt fort! Upplever det kanske så för att man som småbarnsförälder lever väldigt mycket i ”nuet”? (det är visserligen väldigt bra att ha en plan men man får vara lika flexibel som förutseende i vardagen..)
– ”Mamma kan du hjälpa mig nu? Nuuuuuu! ”
Ja, jag tror alla småbarnsföräldrar känner igen sig.

Trots att det kan vara intensivt emellanåt känner jag mig väldigt tillfreds i vardagen. Jag har slutit fred med alla dessa tankar kring träning,  vilken väg jag skulle välja, det ena eller det andra, det blir en mycket allmänfys- Jag är igång med cykelträning, löpning och simning –  och därutöver lätt styrka ett par dagar i veckan.
Just cykel känns mest utmanande nu och konstaterat att jag nog är mer för landsväg än terräng. I helgen var jag ute med RHCK, cykelklubben. Efter samling cyklade vi gemensamt ut från parkeringen vidare ut på en liten asfalt sträcka. Plötsligt viker gruppen av in på en liten smal stig, full av sten, stubbar och lera(jo, det var ju mtb). Rent spontant höll jag på att utbrista ” Men hallå! Varför tar ni den vägen? Det går ju en jättefin grusväg härborta!”

Say no more.

Benen och hjärnan synkar inte riktigt än, det är tusan inte lätt det där med mtb..men väldigt nyttigt för mig och jag ger mig inte. Benen stumnar snabbt och huvudet vill så mycket mer..men det kommer!
Jag älskar utmaningen.Det här känns så kul!

image

image

Ha en fin dag i höstrusket!

Kram J

  

Keep going

För det mesta flyter allt på, men det finns dagar..
Det blev en stökig morgon – och tidig morgon imorse. Vaken sedan 04, då Elof vaknade jollrande glad över att en ny härlig dag stod för dörren – Ja, jag kunde ju iof kört ett lite tidigare morgonpass när jag ändå var uppe, men kändes hårt att väcka Stefan. Det räckte att två av oss var vakna. Algot vaknade efter lång övertalning – på ”fel sida” , alldeles på tvären och vägrade göra något annat än att rulla in sig i täcket. ”Jag är en körv mamma! ”

Det slutade med ett samtal till dagmamman (underbara människa!) att Algot fick vara hemma idag. Ja,jag kapitulerade. Fick ställa in ett par möten. That’s life.

image

Med en lucka på morgonkvisten innan Stefan drog till jobbet passade jag på att klämma in ett pass – upp på cykeln för lite mtb.
Djupa andetag. Skogens lugn. Andas!

Väl hemma igen, mör i benen och fullmatad med energi och adrenalin. Idag har vi haft pysseldag här hemma istället.Nöjd liten kille. Och mamma!

Nu är Stefan strax på ingång och vi ska äta middag innan jag kör ett andra pass idag, ska förbi cykelklubben och prova nya kläder också. Kul !

image

Tack o lov för energidryck en sån här dag…

Keep going! 

Uppe före tuppen

Avslutat morgonens pass, cykel och crosstrainer. Körde ett ganska sent pass igår kväll och det kändes i benen..Lika bra att vänja sig. När klockan ringe imorse och ögonen var fulla av grus efter en natt med lite sömn påmindes jag av Stefans ord härom morgonen ,

” -Tar Colting sovmorgon ?”

Väl uppe med lite kaffe i systemet så vaknade hjärnan till och jag var redo. Med den träningstid som krävs – och som småbarnsmamma – så kan jag knappast räkna med träning i solsken och klarblå himmel. Fick en dejavu från när jag dietade under ett par månader inför en fitness tävling för många år sedan, upp 04 varje morgon för att hinna träna före jobbet.

Vill man så kan man!

”Du kan väl inte..

..ge upp innan du ens har börjat?”
Den där envisa figuren sitter där på axel dag ut och dag in och påminner mig. ” Ho, ho, lyssna på mig!”.
Nej, jag har inte släppt det. Jag måste prova. Jag vill!

Nu är jag anmäld och om dryga 6 månader tävlar jag i triathlon. Nu väntar stenhård träning – och ett j-a pannben kommer krävas. Jag blir väldigt glad för pepping, för jag kommer säkerligen tvivla på mig själv en och annan gång .
Styrketräningen kommer jag inte ge upp men blir mer riktad mot funktionell träning, som jag egentligen redan kör. Jag vet att jag är stark men nu vill jag utmana mig själv på fler plan.

Jag ska göra det här. Nu eller aldrig!

image

O lite flås på de’!

Igår hade jag konditionsträning på schemat och var uppe på fantastiska Hindåsgården och körde en mixad cardiorunda bestående av intervaller på rodd, cykel, thoraxtrainer och lite simning. Verkligt skönt att vara där och får nästan nya mig i armen över de fantastiska träningsmöjligheter jag har nu. Här nedan ett litet klipp från thoraxtraiern, en riktig favorit.

Idag är kroppen riktigt seg, men älskar känslan.

Kram!

På väg

Nu är jag på väg mot mitt första triathlon. Igår : Crawlkurs.

Det var lite att bita om man säger så.. att få till andningen,armar, ben. Nåväl, det var första gången och jag ska tusan lära mig, hur lång tid det än må ta. Det var riktigt kul för den delen, faktum är att jag är riktigt stolt över mig själv som fattat beslutet och att jag åkte iväg för min egen skull

Kursen hölls på Dalsjöbadet utanför Borås, en liten grupp och duktig instruktör. Ser så mycket fram emot nästa träning! 
Elof var hemma med Stefan och hade grabbkväll (!) medan jag lämnade av Algot hos min faster- innan jag körde vidare till träningen. Algot älskar att vara där och hann knappt säga ”hej” innan han drog iväg. Jag tror vi kan få det här vardagspusslet med träningen att funka och turligt nog så tränar Stefan alltid på lunchen.

Dessutom fick jag ett glädjande samtal i eftermiddag. Nu kommer jag kunna träna bra i höst :) Tusen tack A!

image

Fy tusan vad glad jag är!

Kram Jossan

Att våga

Jo, nu gör jag det. Jag har stått på kanten ett tag och funderat. Men jag provar,låter magkänslan bestämma och ser det som en lärdom. ”Leva i nuet”och allt det där. Det är nu jag drömmer om det, nu jag tänker så mycket på det. Jag tar klivet utanför mitt område och utmanar mig själv i något nytt.

Jag ska börja med triathlon.

En del har redan listat ut det, en del vet om det. Nu skriver jag det här i bloggen.   Jag har kommit igång med simningen, börjat med lätt löpning och börjar cykelpassen i veckan. En verklig utmaning men känns rätt i magen. Jag fortsätter med styrkan men adderar mer konditionsträning.
Jag provar! Det må bära eller brista!

Kram J