Category Archives: Första tiden som två barnsmamma

Höstigt

Hösrrusk utanför fönstret. Det där novembervädret kom till slut.Tycker annars att hösten har varit otroligt generös med sol och milda temperaturer, det är ju trots allt inte långt kvar till december och första advent!

Dagarna avlöser varandra och det känns konstigt att tänka på att jag för fyra månader sedan gick omkring höggravid. Tiden har gått så vansinnigt fort! Upplever det kanske så för att man som småbarnsförälder lever väldigt mycket i ”nuet”? (det är visserligen väldigt bra att ha en plan men man får vara lika flexibel som förutseende i vardagen..)
– ”Mamma kan du hjälpa mig nu? Nuuuuuu! ”
Ja, jag tror alla småbarnsföräldrar känner igen sig.

Trots att det kan vara intensivt emellanåt känner jag mig väldigt tillfreds i vardagen. Jag har slutit fred med alla dessa tankar kring träning,  vilken väg jag skulle välja, det ena eller det andra, det blir en mycket allmänfys- Jag är igång med cykelträning, löpning och simning –  och därutöver lätt styrka ett par dagar i veckan.
Just cykel känns mest utmanande nu och konstaterat att jag nog är mer för landsväg än terräng. I helgen var jag ute med RHCK, cykelklubben. Efter samling cyklade vi gemensamt ut från parkeringen vidare ut på en liten asfalt sträcka. Plötsligt viker gruppen av in på en liten smal stig, full av sten, stubbar och lera(jo, det var ju mtb). Rent spontant höll jag på att utbrista ” Men hallå! Varför tar ni den vägen? Det går ju en jättefin grusväg härborta!”

Say no more.

Benen och hjärnan synkar inte riktigt än, det är tusan inte lätt det där med mtb..men väldigt nyttigt för mig och jag ger mig inte. Benen stumnar snabbt och huvudet vill så mycket mer..men det kommer!
Jag älskar utmaningen.Det här känns så kul!

image

image

Ha en fin dag i höstrusket!

Kram J

  

Keep going

För det mesta flyter allt på, men det finns dagar..
Det blev en stökig morgon – och tidig morgon imorse. Vaken sedan 04, då Elof vaknade jollrande glad över att en ny härlig dag stod för dörren – Ja, jag kunde ju iof kört ett lite tidigare morgonpass när jag ändå var uppe, men kändes hårt att väcka Stefan. Det räckte att två av oss var vakna. Algot vaknade efter lång övertalning – på ”fel sida” , alldeles på tvären och vägrade göra något annat än att rulla in sig i täcket. ”Jag är en körv mamma! ”

Det slutade med ett samtal till dagmamman (underbara människa!) att Algot fick vara hemma idag. Ja,jag kapitulerade. Fick ställa in ett par möten. That’s life.

image

Med en lucka på morgonkvisten innan Stefan drog till jobbet passade jag på att klämma in ett pass – upp på cykeln för lite mtb.
Djupa andetag. Skogens lugn. Andas!

Väl hemma igen, mör i benen och fullmatad med energi och adrenalin. Idag har vi haft pysseldag här hemma istället.Nöjd liten kille. Och mamma!

Nu är Stefan strax på ingång och vi ska äta middag innan jag kör ett andra pass idag, ska förbi cykelklubben och prova nya kläder också. Kul !

image

Tack o lov för energidryck en sån här dag…

Keep going! 

Uppe före tuppen

Avslutat morgonens pass, cykel och crosstrainer. Körde ett ganska sent pass igår kväll och det kändes i benen..Lika bra att vänja sig. När klockan ringe imorse och ögonen var fulla av grus efter en natt med lite sömn påmindes jag av Stefans ord härom morgonen ,

” -Tar Colting sovmorgon ?”

Väl uppe med lite kaffe i systemet så vaknade hjärnan till och jag var redo. Med den träningstid som krävs – och som småbarnsmamma – så kan jag knappast räkna med träning i solsken och klarblå himmel. Fick en dejavu från när jag dietade under ett par månader inför en fitness tävling för många år sedan, upp 04 varje morgon för att hinna träna före jobbet.

Vill man så kan man!

O lite flås på de’!

Igår hade jag konditionsträning på schemat och var uppe på fantastiska Hindåsgården och körde en mixad cardiorunda bestående av intervaller på rodd, cykel, thoraxtrainer och lite simning. Verkligt skönt att vara där och får nästan nya mig i armen över de fantastiska träningsmöjligheter jag har nu. Här nedan ett litet klipp från thoraxtraiern, en riktig favorit.

Idag är kroppen riktigt seg, men älskar känslan.

Kram!

Framåt! Uppåt!

Igår kväll körde jag ett lite mixat styrkepass med gren träning. Jobbar på med att stärka upp vinklar, svagheter – och öka styrkan. Kroppen svarar bra på träningen och för varje vecka som går så känner jag allt mer att jag faktiskt är på rätt väg och litar på magkänslan.

Har äntligen kommit in i ett bra flow och träningen känns så himla kul. Gymmet är nu invigt och har en massa projekt i höst, bla drar vi igång Strongmanträning (Westside Strongman ) workshops i tyngdlyftning, seniorträning och .. mycket mer! Dessutom börjar jag åter ta emot pt klienter.

Go with the flow!

Sent pass

Ikväll blev det ett sent pass på gymmet, ben och stabiliseringsövningar i fokus.Hålla stödet i mage och bål.
Jag är väldigt förtjust i den här träningen, utmanande och samtidigt väldigt nyttig för mig, har lätt för att slänga på mycket vikt, huvudet vill en sak, kroppen en annan.Träna smart. Jag ska bygga upp kroppen noga nu, det får ta den tid det tar. Två graviditeter senare. Jag ska hålla länge och ska bli stark igen. Mitt bästa jag!

Små steg på väg. Ett tusenbitarspussel.

Vardagslyx

Träningsvärk i kroppen, lite för lite sömn och allmänt stressad småbarnsmamma. Bryta ihop eller peta i en högre växel? Igår talade förnuftet – ta hand om kroppen! Vi är lyckligt lottade som bor granne med Hindåsgården SPA och traskade sonika upp till dem och spenderade en stund i pool och ångbastu. Ljuvligt!  

Det kändes så otroligt lyxigt och fick nästan nypa mig i armen. En bättre måndagskväll – med ny energi.

image

Go on fighting

Träningsvärk som heter duga.I fredags körde jag ett lätt lyftpass och avslutade med kompletterande övningar, bla med min favorit ”bambustången” – med gummiband, en riktigt nyttig övning som genom friktionen får inaktiva muskler att ”koppla på” – eller kort och gott en övning för att förbättra stabiliteten. Jag fick med ett litet klipp från passet, ska försöka filma lite mer framöver, allt eftersom träningen fortskrider.

Ha en fin dag! ☺

Kram!

Ny vecka

Hemmadag. Film och glass.
Algot är hängig och hostar och jag börjar få ont i halsen. Elof är lite snuvig. Bara att hålla sig inne och hoppas på att det inte blir värre, jag är livrädd för rs virus, ja – sjukdom överhuvudtaget.

Träningen sista dagarna har till stor del bestått av sk ”funktionell träning”, jag  känner att kroppen mår bra av det och ger mycket. En hel del trx -träning har det blivit, en träningsform som jag tidigare underskattat och hellre lastat på klonkande viktskivor (vilket jag i ärlighetens namn också hellre gör) men som just i det här skeedet av uppbyggnaden är super – att verkligen prickskjuta svagheter och bygga upp en ”skottsäker” kropp. En daglig följeslagare är ”mammamage appen” och jag kämpar på, även om jag helt ärligt tycker att det är världens tråkigaste träning. Men också den allra viktigaste. 

En av fördelarna med att vara föräldraledig är möjligheten till små utflykter, jag tycker verkligen att det är guldkorn i tillvaron. Ta med fikakorg och ge sig ut på långpromenad i skogen,  eller åka en sväng till pappa eller faster i Borås. I helgen båda delarna.

image

image

image

Igår var vi på 3 månaders kontroll på Bvc, Elof håller sig stabilt på översta kurvan och väger nu 8 kg  och är 68 cm lång – det ser ut att bli en stor kille! 

Ha en fin dag ☺

Kram

—————

Missade (!) att trycka enter på detta inlägg och postar det idag, någon dag sent.