Category Archives: Gravid

Välkommen!!

Just nu är jag på BB i Borås. Ja, du läste rätt! Igår kl 20.10 föddes vår Elof, Algots lillebror. Allt har gått bra och vi är så himla glada!
Det hela gick väldigt fort, 17.20 kom första värken, strax efter kom Stefan hem från jobbet , 19.10 kom vi in till förlossningen i Borås och en timme senare var han född. Tack lustgas!

Känns overkligt, lyckligt, omtumlande och väldigt skönt att han nu äntligen är här!

Älskade lilla skatt! ❤

image

Väntan part II : Snart!

Så, då var sista besöket hos bm inför förlossningen avklarat. Alla värden såg bra ut och det lilla hjärtat därinne i magen tickar på som det skall. Sf 36 och vågen visade fortfarande + 7 kg och det är väl där någonstans jag landar. Om bebisen inte bestämmer sig för att komma till världen de närmsta dagarna så har jag nu fått tid för igångsättning. Känns väldigt bra och  plötsligt blev allt så verkligt. Äntligen!!

Kram J

9 månader i rasande fart

.. och en vecka som känns som en evighet. Ja, nästan. Ingen bebis ännu, idag v 40+5. Ingen big deal egentligen, jag gick över med Algot också och han ”kommer när han kommer” .. och trivs  uppenbarligen därinne i magen! Jag njuter av ledig tid med familjen, men är undermedvetet lite på helspänn, när skall den där första riktiga värken sätta in?

Det är en spännande tid, att inte alls veta.. att våga släppa kontrollen och bara följa med, låta livet, kroppen ta över för vad som komma skall.

image

Älskade unge!

Jag försöker vila mellan varven men blir snabbt rastlös och kör mina gympass som vanligt. ”Ät,njut och gör vad du känner för” säger barnmorskan. Just nu känns det lite som om livet står på paus och känner mig som ett litet barn,  -”När kommer tomten egentligen”?

Ikväll tränade jag hemma och körde lite styrka och gummiband vid armbrytarbordet. Har lillebror inte kommit tills på torsdag så siktar jag att vara med på träningen på Aktiv, men hoppas såklart på att vara på BB..
Jag har sista(!) besöket hos barnmorskan på onsdag, sen blir det tid för igångsättning.

Känns helt sjukt konstigt att vi snart har en liten bebis i familjen. Så efterlängtad!!

 

image

image

Kram J

 

Lata dagar (40+3)

I väntan på bebisen (som tycks tro att tidsfristen går ut i augusti) så njuter vi av sommar, sol och värme. Och träning! Ja, även om träningsnivån är väldigt medioker så är det ändå skönt att kunna göra lite.. jag har inte gått upp så mycket, vågen visar +7 kg och känner mig trots allt hyfsat rörlig för att vara höggravid.. men längtar förstås innerligt efter att bebisen skall komma snart.

Igår tog vi båten till en liten strand där vi brukar bada, en liten strandremsa där vi hitintills alltid varit själva. Jag är så otroligt glad över flytten till Hindås, vi trivs så himla bra här och är en väldig kontrast mot förra sommaren  då vi bodde i lägenhet mitt i centrala Göteborg, även om det också hade sin charm.

Igår red tjejerna från grannstallet förbi och Algot fick rida upp från sjön till huset. Lycka!

image

Ha en härlig dag!

Kram J

Väntan…

Nej, än så länge är det lugnt på bebisfronten, inga tecken på att det är dags och har ställt in mig på iallafall en vecka till. Tur att vädret är så fint och att Stefan är ledig! Dessutom kom världens bästa svärmor ner från Dalarna i måndagskväll vilket var väldigt uppskattat. Algot är överlycklig och håller farmor sysselsatt.. men jag tror de har lika roligt båda två.

Idag har jag suttit klistrad vid livestreamingen från SM i Sundsvall, damtyngdlyftningens klass +75 kg gick av stapeln  och det var en riktigt spännande tävling. Det blev en jämn kamp mellan Cilla (Cecilia Nilsson) och Paula ( Junhov Rindberg ) där Cilla tillslut tog guld. Grattis!

Antalet deltagare i klasserna har verkligen ökat i år, roligt och inspirerande att se så många duktiga tjejer.  En riktig motivationsboost! Nästa år kanske…? ?

Ha en toppendag!

Kram J

Efterlysning!

Är det någon som sett till storken? Meddela gärna honom gärna att ta vägen förbi Hindås! Nej, ingen bebis ännu alltså. Jag var hos barnmorskan i onsdags och allt såg bra ut, nu är det bara upp till lilleman att bestämma ankomstdag. Jag har inte gått över tiden än så egentligen borde jag släppa tankarna på ”när, när, när” och det går ju inte att påverka när förlossningen skall starta – det blir när det blir!

storken

Jag mår iallafall väldigt bra, nästan så jag undrar om det inte är något fel? Stefan har semester och vi passar på att göra lite dagsutflykter, tar vara på tiden och förbereder lite,jag har plockat iordning bebiskläder efter Algot (herrejösses att han har varit så liten!) fixat med vagnen och bäddat vaggan. Ja, det går bra att komma nu!

Idag åker flera av armbrytarna från Aktiv upp till Hedemora,önskar dem stort lycka till i helgen!! Dessvärre är det inte många kvar hemma just nu och hade sett fram emot träningen igår, men det fick bli gympass istället och hoppas att någon kör på söndag. Ja, om jag inte har annat för mig då.. 😉

Kram J

 

 

 

Nu är det nära.. ?

väntan

Idag är det 9 (nio) dagar kvar till beräknat datum för förlossning men än så länge gör den lille inneboende inga som helst tecken på att vilja lämna sin trygga plats.

”När man minst anar det..”? Nu känner jag mig extremt redo och han får gärna komma nu, snart ! Fast inte imorgon, helst inte då. Imorgon fyller Algot 3 år och får man välja (?) dag så helst inte imorgon. Men på onsdag! Onsdag är en bra dag bebisen! Ok?

Igår var det Midsommarafton och vi hade en väldigt mysig dag, precis lagom! Här i Hindås hölls traditionsenligt firande med sång och dans, fiskdamm för barnen och fika. Algot var väldigt stolt över sin krans, tills den började klia och små djur (!) började krya ur blommorna. Nu hänger den på ytterdörren istället.

krans mittallt

Mitt allt!

Lite träning har jag hunnit med den här helgen också, idag armbrytning med gänget på Aktiv. Bra pass och känner mig jättemotiverad i träningen. Nästa vecka åker ett par av medlemmarna på Dalabrytet i Hedemora, jag hade så gärna varit med men förhoppningsvis (!) så har jag annat för mig då. Hoppas iallafall.

howdy

Ha en skön kväll!

Kram J

Inget är som väntans tider..

Om ändå tiden kunde gå lite fortare! Nu börjar det kännas lite drygt att gå och vänta på att bebisen skall komma, visst dagarna går fort, men önskar ändå att allt var klart nu och att han var här! Jag ska verkligen försöka att göra som alla säger, vila och njuta av den här tiden, men har inte riktigt kommit fram till hur man njuter när man är höggravid. Jag försöker sysselsätta mig så mycket sm möjligt, vilket egentligen inte är så särskilt svårt när man har en tre åring..Nåväl, han kommer när han kommer.Idag är det 15 dagar kvar till beräknat datum.

Algot ser väldigt mycket fram emot att bli storebror och pratar dagligen om bebisen, hur han ska få låna hans leksaker, att han ska köra barnvagnen och pussa på honom. Men nej, han ska INTE byta blöjor. 😉 Härom veckan fick han en flytväst och den blev han ofantligt förtjust i, helst skulle han sova i den också men efter övertalning så blev det trots allt pyjamas. Till frukosten skulle den dock prompt på igen.

saftey

Safety first

Igår var jag på Aktiv och körde armbrytning, så himla roligt det var!Det var ett tag sedan nu, blivit mer fokus på annan träning men bestämde mig efter passet att verkligen lägga lite extra krut på armbrytningen igen. Jag har saknat det mer än jag trodde och så kul det var! Idag känns det rejält i rygg och armar, men på ett bra sätt. Jag ska alldeles strax iväg till gymmet för träning, får se hur många pass jag hinner med innan det är dags!

tryck

Efter armpass

Kroppen är tokladdad nu och det är bra tryck på passen ..! Jo, jag ska försöka vila också.

 

Ha en härlig dag!

Kramar J :) ssan

 

 

Vecka 37

Så, nu har ytterligare en vecka passerat och kliver in i vecka 37 av graviditeten. Nästa vecka skall vi på näst sista (?) besöket på MVC och skall göra en sammanfattning och gå igenom det sk förlossningsbrevet och gissar på lite provtagning. Som jag tidigare skrivit så känns det väldigt overkligt att det nu är så nära, nio månader har bara rusat förbi! Vi längtar väldigt och Algot är väldigt spänd på när lillebror ska komma, kommer ibland med leksaker och stoppar dem innanför tröjan på mig ” bebisen i magen får låna mina leksaker”.

v37

Älskade lilla liv! <3

Ett i-landsproblem som nu uppstått är svullna fötter. Jag är innerligt tacksam över att det är något så simpelt, men hade vissa bekymmer igår på träningen att få i fötterna i mina styrkelyftskor. Det gick till slut efter mycket kämpande, men svettigt var det.

skor

På plats!

safety

Del av gårdagens program, träning med safety squatbar ( Westside)

 

Nu ska jag och Algot ut i solen, för första dagen på länge så har vi uppehåll och sooool här i Hindås.

Kram J

 

 

Jobbar på

Jag är så himla glad över att jag fortfarande kan träna och mår så bra av det. Även om träningen är lite modifierad så känner jag ändå att det ger mycket, följer mitt Westside upplägg och är helt kär i träningen, så oerhört komplext men så intressant. Idag är det 28 dagar kvar till förlossning och det känns ganska overkligt, kanske går det upp ett ljus på väg in till förlossningen? 😉

westsidejossan

Idag kom dessutom en ny maskin, en reverse hyper som varit väldigt efterlängtad.Det dröjer lite innan jag kan använda den, men attans vad kul det ska bli när jag kan köra på riktigt igen. Snart är ”Westsidefamiljen” på Seminoff fulltalig! Det blir verkligen ett drömgym i utrustningsväg.

rh

Julafton!

 

Kram J