Category Archives: Seminoff Sports

O lite flås på de’!

Igår hade jag konditionsträning på schemat och var uppe på fantastiska Hindåsgården och körde en mixad cardiorunda bestående av intervaller på rodd, cykel, thoraxtrainer och lite simning. Verkligt skönt att vara där och får nästan nya mig i armen över de fantastiska träningsmöjligheter jag har nu. Här nedan ett litet klipp från thoraxtraiern, en riktig favorit.

Idag är kroppen riktigt seg, men älskar känslan.

Kram!

Framåt! Uppåt!

Igår kväll körde jag ett lite mixat styrkepass med gren träning. Jobbar på med att stärka upp vinklar, svagheter – och öka styrkan. Kroppen svarar bra på träningen och för varje vecka som går så känner jag allt mer att jag faktiskt är på rätt väg och litar på magkänslan.

Har äntligen kommit in i ett bra flow och träningen känns så himla kul. Gymmet är nu invigt och har en massa projekt i höst, bla drar vi igång Strongmanträning (Westside Strongman ) workshops i tyngdlyftning, seniorträning och .. mycket mer! Dessutom börjar jag åter ta emot pt klienter.

Go with the flow!

Sent pass

Ikväll blev det ett sent pass på gymmet, ben och stabiliseringsövningar i fokus.Hålla stödet i mage och bål.
Jag är väldigt förtjust i den här träningen, utmanande och samtidigt väldigt nyttig för mig, har lätt för att slänga på mycket vikt, huvudet vill en sak, kroppen en annan.Träna smart. Jag ska bygga upp kroppen noga nu, det får ta den tid det tar. Två graviditeter senare. Jag ska hålla länge och ska bli stark igen. Mitt bästa jag!

Små steg på väg. Ett tusenbitarspussel.

Igen då!!

Åhh, blir tokig å mig själv. Skulle ladda up ett nytt klipp med följden att både det gamla inlägget och det nya försvann, puts väck! Nu lägger jag upp det igen, från datorn. Det där med att blogga från mobilen är inte alltid så lyckat.

 

Klippen är från de senaste passen då jag kör komplement träning efter ordiarie övningar. Jag har en förkärlek till den sk ”bamboobaren” och allt med gummiband, det ger mig mycket och får små inaktiva muskler att ”slå på”, väldigt bra stabilitetsträning.

Ny vecka

Hemmadag. Film och glass.
Algot är hängig och hostar och jag börjar få ont i halsen. Elof är lite snuvig. Bara att hålla sig inne och hoppas på att det inte blir värre, jag är livrädd för rs virus, ja – sjukdom överhuvudtaget.

Träningen sista dagarna har till stor del bestått av sk ”funktionell träning”, jag  känner att kroppen mår bra av det och ger mycket. En hel del trx -träning har det blivit, en träningsform som jag tidigare underskattat och hellre lastat på klonkande viktskivor (vilket jag i ärlighetens namn också hellre gör) men som just i det här skeedet av uppbyggnaden är super – att verkligen prickskjuta svagheter och bygga upp en ”skottsäker” kropp. En daglig följeslagare är ”mammamage appen” och jag kämpar på, även om jag helt ärligt tycker att det är världens tråkigaste träning. Men också den allra viktigaste. 

En av fördelarna med att vara föräldraledig är möjligheten till små utflykter, jag tycker verkligen att det är guldkorn i tillvaron. Ta med fikakorg och ge sig ut på långpromenad i skogen,  eller åka en sväng till pappa eller faster i Borås. I helgen båda delarna.

image

image

image

Igår var vi på 3 månaders kontroll på Bvc, Elof håller sig stabilt på översta kurvan och väger nu 8 kg  och är 68 cm lång – det ser ut att bli en stor kille! 

Ha en fin dag ☺

Kram

—————

Missade (!) att trycka enter på detta inlägg och postar det idag, någon dag sent.

Det tar sig!

Nu börjar nya gymmet på Seminoff ta sin form, utrustningen börjar komma på plats och bara lite små saker återstår. Ett rep skall upp i taket tex. Det blir ett bra koncept med bredd där det finns möjlighet att träna allt från strongman och tyngdlyftning till crossfit och armbrytning. För en person som mig, med obotlig träningstouretts så kliar det verkligen i fingrarna och vill köra allt, genast! Förhoppningsvis så känner våra klienter likadant när de tar foten över tröskeln. Trevligt, trivsamt i inspirerande genuin miljö!

I slutet av månaden håller vi invigning och därefter finns möjlighet att boka pt- pass.
Så himla kul med allt som händer nu ☺

image

image

image

Lite bilder från igår då ”möbleringen” var i full gång. 

Ha en fin dag!
Kram

It’s a start !

Dagens träning på Seminoff. Lyckades tajma så att Stefan och jag tränade tillsammans (händer på tok för sällan) och jag körde mitt första riktiga böj pass efter barnafödandet, idag på pricken 10 veckor sedan. Böjen kändes oväntat lätt , men var r-n och låren tagit vägen vetitusan.. skämt o sido, visst förändras kroppen efter en graviditet . Jag är iallafall väldigt nöjd med passet, tar med mig känslan av lätthet och glädje. Idag 5: or på 70 kg.

It’s a start! ☺

Klicka!

image

 

Good News!

Så, då var det officiellt! Seminoff utvecklar verksamheten med PT gym och slår upp portarna under oktober.  Känns fantastiskt roligt och ser fram emot en spännande höst! Vi kommer att hyra en del i företagshuset där Stefan redan nu har sin klinik och blir därför väldigt praktiskt både för klienten och oss. Vi kommer att kunna erbjuda personlig träning, mindre gruppverksamhet och kurser. Just nu väntar vi på ett golv som skall läggas och därefterflytta in utrustningen. 

Igår körde jag ett pass på gymmet, ben och bänk. Knäböj med camberedsquatbar, bambustång ( gummiband / kettlebells ), sizzysquat och ghd. Några set bänk och axlar. Idag kan jag lova att det känns i kroppen, inte ont på något sätt – men träningsvärk!

image

På förmiddagen idag kom en vän förbi och tillsammans gick vi en långpromenad i spåret. Trevlig runda och skönt att ventilera saker, prata om allt och inget. Klok som hon är så känner jag mig nu på ”rätt köl igen.” Ibland behöver man bara någon som sätter fingret på saker och ting.Release and let go!

Tack ❤

Vecka 37

Så, nu har ytterligare en vecka passerat och kliver in i vecka 37 av graviditeten. Nästa vecka skall vi på näst sista (?) besöket på MVC och skall göra en sammanfattning och gå igenom det sk förlossningsbrevet och gissar på lite provtagning. Som jag tidigare skrivit så känns det väldigt overkligt att det nu är så nära, nio månader har bara rusat förbi! Vi längtar väldigt och Algot är väldigt spänd på när lillebror ska komma, kommer ibland med leksaker och stoppar dem innanför tröjan på mig ” bebisen i magen får låna mina leksaker”.

v37

Älskade lilla liv! <3

Ett i-landsproblem som nu uppstått är svullna fötter. Jag är innerligt tacksam över att det är något så simpelt, men hade vissa bekymmer igår på träningen att få i fötterna i mina styrkelyftskor. Det gick till slut efter mycket kämpande, men svettigt var det.

skor

På plats!

safety

Del av gårdagens program, träning med safety squatbar ( Westside)

 

Nu ska jag och Algot ut i solen, för första dagen på länge så har vi uppehåll och sooool här i Hindås.

Kram J

 

 

Jobbar på

Jag är så himla glad över att jag fortfarande kan träna och mår så bra av det. Även om träningen är lite modifierad så känner jag ändå att det ger mycket, följer mitt Westside upplägg och är helt kär i träningen, så oerhört komplext men så intressant. Idag är det 28 dagar kvar till förlossning och det känns ganska overkligt, kanske går det upp ett ljus på väg in till förlossningen? 😉

westsidejossan

Idag kom dessutom en ny maskin, en reverse hyper som varit väldigt efterlängtad.Det dröjer lite innan jag kan använda den, men attans vad kul det ska bli när jag kan köra på riktigt igen. Snart är ”Westsidefamiljen” på Seminoff fulltalig! Det blir verkligen ett drömgym i utrustningsväg.

rh

Julafton!

 

Kram J