Category Archives: Recept

Laddad!

Sitter med en kopp kaffe och ska strax till Friskis för ett pass. Ikväll väntar veckans utmaning,  en serie övningar som blir lite att bita i. Faktum är att jag laddat för det här passet hela veckan. Nästan som om det vore en tävling, lite pirr i magen och hoppas att kroppen (huvudet) är med mig.

Framförallt önskar jag just nu att passet är klart,att få sjunka ner i soffan med familjen för lite fredagsgott.. och med stor risk att vara som många andra en fredagkväll (!) Tacos.

Men först..dags att snöra skorna. Wish me luck!

Kram!!

image

Posted from WordPress for Android

Upp eller ner

Senare i höst är det dags att tävla i armbrytning igen och det där med viktklasser är något jag funderar mycket på. Jag ligger i ett mellanläge och känner att jag ”måste” bestämma mig nu vilken klass jag ska gå i. Mest för att slippa dieta dagarna före tävling och leva på luft, då vill jag ha lugn och ro och kunna fokusera på vad jag ska göra.

Tänka, tänka!

image

C-vitaminbomb

Såhär i förkylningtider kan jag tipsa om att göra en egen c-vitaminbomb. Nyponsoppa! Min käre man brukar göra det här hopkoket, mycket godare och nyttigare än den nyponsoppan man köper i affären, som mestadels innehåller socker.

Let’s rock!

7 dl vatten
7 msk nyponpulver
1-2 msk stevia

1 msk potatismjöl
1 dl kallt vatten

*Vispa ihop vatten med nyponpulver och stevia i en kastrull kallt vatten. Koka upp under omrörning.
*Rör ut potatismjölet i det kalla vattnet ( så det inte klumpar sig)
* Strila ner mjölblandningen i nyponblandningen som nu kokat upp under omrörning. Koka upp på nytt och rör tills den är lagom tjock.

image

Nyponpulvret måste vara från vildväxande nypon(enligt Stefan) och finns att köpa i välsorterade hälsokost/ekologiska butiker.

Helnypon innehåller 60ggr mer c-vitamin än citrusfrukter!