Category Archives: Uncategorized

Så in i märgen.

Träningsvärken har slagit till. Stel som en 90 åring hasar jag fram idag. Jag hade nästan glömt det, hur det kändes. Sista passen har gått bra, möjligen legat lite på gränsen (as always) men.. Det känns bra och då kör jag.
Igår löpning på morgonkvisten och stöt, stötdrag och böj på kvällen. Missade det där med böjen på kvällen, att det stod på programmet. Hade kanske inte kört löpträningen om jag tittat en gång extra i träningsdagboken. Det gick bra ändå, serie 3 :or på 90 och stötar som kommer mer. Under dagen fick jag en jag-kan-inte-varför-varför dipp. Sådär som jag får ibland och tvivlar på hela min existens. En annan form av prestationsångest. Ett samtal över FB med coach Cilla och det kändes bättre . Passet blev bra- men idag. . Det känns.

Idag vila, ska köra lite lätt på cykeln om Stefan hinner hjälpa mig att montera ihop trainern , annars en långpromenad. Ungefär så långt sträcker jag mig idag, men redan taggad för nästa pass.

Nåt slags flow har jag ändå.

Flow

Igår körde jag igång med grenträningen igen, stock, farmers och powerstairs. Bra pass och rejält med träningsvärk idag, vilket var väntat.  Men lätt värt det, så himla roligt!! Nu j-r är jag på g!

Idag har jag varit på massageutbildning i Göteborg för RHCK, tack för att ni skickade iväg mig! En bra dag som fortsätter imorgon. Just nu känner jag mig helt groggy efter att ha fått (och gett) 3 massager under dagen. Bra tajmat med tanke på träningsvärken, tror aldrig jag varit såhär lealös.

Dags att sova, en lång dag väntar imorgon. 

Natti

image

Plötsligt händer det

Igår stod det knäböj på programmet och med en bra känsla lyckades jag klämma till med ett par singlar på 100. Första tresiffriga böjen sedan jag blev gravid! De var en stor glädje (utan underdrift) att sätta dit och framförallt -jag känner att jag nu äntligen är på väg. Handbromsen ur. Så mycket tvivel och tankar jag haft. ”Kommer jag någonsin tillbaka”? ”Har jag gjort mitt”?
Nej, jag är inte färdig än. Det här är ju det jag älskar!

Tredje passet på programmet, igår bla överstötar. Även om vikterna ännu inte är så tunga så känner jag att jag ”tänker” mycket i lyften, blir långsam. Lite orutin och inte konstigt-  det var ett bra tag sedan jag körde ”på riktigt” men känner ändå att jag snart är inne i det igen. Sakta men säkert.

Fysiskt sett känns det bra, ligger medvetet lite i underkant på vissa övningar, även om huvudet vill mer. Inbillar mig att det är klokast så, trots allt så är det bara 6 månader sedan jag födde barn.

 

Ha en härlig dag!

Kramen

 

Strongher

Idag startade första kursen av Strongher på Seminoff –  ett koncept för tjejer som vill prova styrkesport, få hjälp med  sin teknik eller ta ett steg vidare i sin utveckling för att börja tävla. Tyngdlyftning,  Styrkelyft och Strongwoman, alla tillfällen i ”miniworkshops”.  Det är verkligen motiverande att jobba med coachning, det ger så mycket glädje att se när personen upptäcker vilken potential hon eller han har. Hur något som varit svårt och ”omöjligt ” plötsligt blir lätt. Jag vill verkligen försöka förmedla min kunskap, det jag lärt mig genom åren som aktiv,  erfarenheter och lärdom.

Det blev en lång dag på Seminoff,  första riktiga arbetsdagen. På förmiddagen höll jag seniorträning med de härliga pensionärerna , därpå pappesjobb och egen träning.

Imorgon startar dagen med löpning på morgonkvisten och därpå finbesök från Varberg. Vår gode vän Fever kommer upp med ett gäng klienter för träning. Denna man, Georg Hällstorp (som han egentligen heter) är en person jag sett upp till i många år och det är verkligen en ynnest att få träffa honom och lyssna på hans kunskap.  Nyss gjorde han sitt 63 :e maraton – bland så mycket annat..!

Må så gott!
Kram

image

ibland undrar jag

..vad jag gett mig in i. Helt galet när jag tänker på det. Men sjukt kul.

En utmaning för psyket som heter duga.. mil utamför trygghetszonen. Många gånger tvivlar jag på min förmåga men samtidigt tar pannbenet överhand.

Igår när väckarklockan ringde kl 04.45,  termometern stod på -10 grader och jag skulle ge mig ut för ett löppass, då tänkte jag två gånger. Men sekunden efter var jag uppe på benen, kaffet puttrade och skorna var strax snörade.
En mil senare var jag hemma, full av endorfiner. Svårigheten är inte disciplinen att träna, den har jag. Utmaningen är. .utmaningen!